'Yılın barış ödülü' vekil AK Partili vekil Rıfat Sait'in

/ Kaynak: AA
'Yılın barış ödülü' vekil AK Partili vekil Rıfat Sait'in

Politika Haberleri  / AA

AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu'nun 'Yılın Balkanlar Barış Köprüsü' ödülüne layık görüldü.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu'nun 'Yılın Balkanlar Barış Köprüsü' ödülünü aldı. Sait, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce Balkan Anadolu Derneği öncülüğünde İzmir'den 100 kişilik bir ekiple Diyarbakır'a gittiklerini ve orada sivil toplum kuruluşları ve halkla bütünleştiklerini söyledi. nbsp;"Orada annelerle kucaklaştık, samimi ortamlarda sohbet ettik" diyen Sait, Mardin ve Batman'da da temaslarda bulunduklarını belirtti. Sait, Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu'nun, bu temasları nedeniyle kendisini 'Yılın Balkanlar Barış Köprüsü' ödülüne layık gördüğünü ifade ederek, ödülü tek başına almadığını, Balkan Anadolu Derneği ve eşi Sevil Sait'le birlikte aldıklarını kaydetti. Sait, "Biz bir takımız, birlikte başardık ve ödülü de birlikte aldık" dedi. nbsp;"Ödül sizin için ne ifade ediyor?" sorusu üzerine Sait, şöyle konuştu: nbsp;"Ödül almaktan ziyade, doğru yaptığımız bir çalışmanın teşvikiydi bu. Aynı zamanda çözüm sürecinin ne kadar doğru olduğunu gösteren, bundan sonra da bu çözüm sürecine katkı vermek isteyen insanları teşvik anlamına da geliyor. Çözüm süreciyle birlikte artık şehit haberleri gelmiyor, güneydoğuda artık yatırımlar arttı. Petrol Yasası'nı çıkarttık biliyorsunuz; çözüm süreciyle beraber bölgeye güvenirliliğini, istikrarını da kazandırdık. Oradaki petrolün Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidişinin yolu açıldı. Türkiye'yi güzel günler bekliyor."
Sait, Balkan Anadolu Derneği öncülüğünde 100 kişilik bir heyetle Diyarbakır'a, "Mostar'dan Malabadi'ye Barış Köprüsü" adı verilen bir ziyaret programı gerçekleştirmiş ve ziyarette Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve sivil toplum örgütleri ile görüşmüştü.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...