Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanser hastaları çikolatadan uzak durun

Düzenleyen:
Kanser hastaları çikolatadan uzak durun

SAĞLIK Haberleri

Çikolatanın içinde bulunan palm yağı, insanlarda CD36 adında bir proteini uyandırıyor. Uzmanlar bu proteinin vücuttaki tümörlerin yayılmasına ve hastalığın daha ölümcül olmasına sebep olduğunu söyledi.

Yeni bir araştırmaya göre kanser hastalarının çikolata, bisküvi ve ekmek yemesi hastalığı daha kötü duruma getiriyor.Aynı zamanda palm yağı bulunan birçok yiyecek ve tuvalet eşyaları insandaki CD36 proteinini uyandırıyor. Uzmanlar, bu proteinin tümörü diğer organlara yayma gibi ölümcül bir rolü olduğunu savunuyor.

İspanya'da yapılan bir araştırmada ağız, cilt, yumurtalık, akciğer, mesane ve meme kanseri olan hastalardan örnek alındı. Tümör hücre zarlarından alınan örnekler sonucunda CD36 proteini keşfedildi. Bunu onaylamak için farelere ilerlemiş ağız kanseri enjekte eden araştırmacılar, farelere düşük veya yüksek yağlı diyetler uygulandığını da söyledi.

Çalışmaya göre CD36 proteinine maruz kalan kanserli hayvanlarda yayılma devam ederken araştırmacılar yalnızca hayvanların yarısında ilerleme olmadığını belirtti. 

Bir sonraki araştırmada antikor ile proteini engellemenin farelerdeki yayılmayı önlediği anlaşıldı.

Kaynak: Daily Mail

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...