Gezi Parkı protestosunda ağaç söktüler

/ Kaynak: İHA
Gezi Parkı protestosunda ağaç söktüler

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilecek olmasını protesto etmek isteyen bir grup park ve refüjdeki ağaçları kökünden sökerek talan ettiler.

Adana'da Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilecek olmasını protesto etmek isteyen bir grup park ve refüjdeki ağaçları kökünden sökerek talan ettiler. nbsp;İstanbul'da Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesileceğini ileri sürerek çıkan olaylara Adana'da 2 gündür destek eylemleri yapılıyor. Ağaçların kesilmesini protesto edip korsan gösteri yapan grup ile polis sık sık karşı karşıya gelince olaylar çıktı. Polis belirli bir yere kadar yürümelerine izin verince göstericiler polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise göstericileri önce tazyikli su ardından biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında önüne gelen her şeyi yağmalayan göstericiler, kaldırımları söküp yola yığıp polise attı. Göstericiler, toplu taşıma durakları, bankalara, trafik lambalarına, aydınlatma lambalarına zarar verdi. Ağaç kesilmesine karşı çıkıp çevreyi koruduğunu söyleyerek korsan eylem yapan göstericiler Atatürk Parkı ve refüjde bulunun ağaçları da kökünden sökerek polise attı. Çok sayıda ağaç gösteriler sırasında eylemciler tarafından talan edildi.2 gündür devam eden gösteriler sırasında 30'a yakın polis yaralanırken 120'si çocuk 370 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 120 çocuk sorgulanmadan ailelerine teslim edilirken 250 kişinin sorgusu emniyette devam ediyor.
Adana'da gösterilerin 3. gününde şuana kadar olay çıkmazken, göstericilerin Twitter'dan akşam toplanmak için hareketlendiği öğrenildi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...