Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ürdün'de Halep'e destek gösterisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün'de Halep'e destek gösterisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce Ürdünlü, Suriye rejimine ait güçlerin Halep'e yönelik saldırılarını protesto etti.

Ürdün'deki İslami Hareket'in çağrısıyla El-Hüseyni Camisi önünde toplanan yüzlerce kişi En-Nahil Meydanı'na kadar yürüdü. Göstericiler, Suriye ve Halep'te yaşananları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kınayan sloganlar attı.

Milletvekilleri ve İslami hareket liderlerinin de katıldığı gösteride, üzerinde "Suriye'de yıkıcı mezhep milislerine hayır", "Halep elektrik, su ya da gıda eksikliğinden değil vefasızlıktan ölüyor" ve "Suriye devrimi Allah'ın izniyle galip gelecek. Suriye'de İran ve Rusya işgaline hayır" yazılı pankartlar açıldı.

İslami Hareket yetkililerinden Ali Ebu es-Sukker yaptığı açıklamada, "Halep'in ölmesine izin vermeyeceğiz. Erkeklerimizi öldürebilirsiniz ama çocuklarımız bir devrimin tohumlarıyla birlikte büyüyor." dedi.

Milletvekili Salih el-Armuti ise Arap Birliği ve uluslararası toplumu Halep'teki katliama sessiz kalmasından ötürü kınadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...