Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus ve ABD'li uzmanlar Halep için bir araya gelecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus ve ABD'li uzmanlar Halep için bir araya gelecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kery, Rus ve ABD'li uzmanların Halep'te katliamların durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Cenevre'de cumartesi günü bir araya geleceğini bildirdi.

Fransa'nın düzenlediği Suriye konulu konferansa katılmak üzere Paris'e gelen John Kery, ABD Büyükelçilik binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kerry, "Halep'i kurtarmak ve bu kentin tamamen imhasını önlemek için çalışmalarım bugün sürdü yarın da sürecek. Yarın ABD'den Başkan Barack Obama'yı temsilen gelen bir heyet Cenevre'de Rus uzmanlarla görüşecek. Sivillerin korunması için bir anlaşma sağlanmasını umut ediyorum." dedi.

John Kerry, iki ülke uzmanlarının ateşkes planı, sivillerin tahliyesi ve insani yardımın ulaştırılması konusunu görüşeceğini açıkladı.

Paris'te yapılacak Suriye konulu toplantıya Fransa'nın yanı sıra ABD, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün katılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...