Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu Tiran'da

Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu Tiran'da

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Merkez Bankası'nın "Zamanlar ve Mekanlar, İstanbul" resim sergisi, Tiran'daki Milli Sanatlar Galerisi'nde açıldı

"Zamanlar ve Mekanlar, İstanbul" resim sergisi, Arnavutluk'ta açıldı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan eserlerin yer aldığı, "Zamanlar ve Mekanlar, İstanbul" resim sergisi, Tiran'daki Milli Sanatlar Galerisi'nde açıldı
nbsp;Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan resimlerin yer aldığı "Zamanlar ve Mekanlar, İstanbul" sergisi, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Milli Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.
Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin katkılarıyla düzenlenen serginin açılış törenine, TCMB Başkanı Erdem Başçı, Arnavutluk Merkez Bankası Başkanı Ardian Fullani, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu, Arnavutluk Milli Sanatlar Galerisi Müdürü Rubens Şima ve çok sayıda davetli katıldı.
Başçı, burada yaptığı konuşmada, Merkez Bankası olarak, Türk sanatına ve kültürüne ait değerlerin tanıtılmasına özel önem verdiklerini belirtti.
Tiran'da açılan sergide, TCMB Sanat Koleksiyonu'nda yüzyıllık dönemi yansıtan 800 yapıtın bulunduğunu ifade eden Başçı, oldukça değerli bu Türk sanat koleksiyonundan nadide yapıtlarla Tiran'da sergi açılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
Başçı, "TCMB ile Arnavutluk Merkez Bankası arasında iyi bir işbirliği bulunmaktadır. Bu sergi, merkez bankalarımız arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek. Bu sergi, iki ülke arasındaki kültürel bağların ifadesidir" diye konuştu.
Arnavutluk Merkez Bankası Başkanı Ardian Fullani, iki ülkenin merkez bankaları arasındaki iyi ilişkilerin sanat alanına da yansıdığını belirterek, sanatın ve bankaların yüzyıllardır birlikte yaşadığını ve birbirine destek olduğunu söyledi.
İstanbul'un her zaman Arnavutlar'ın düşlerini süslediğini söyleyen Fullani, "Orhan Pamuk'un deyimiyle 'melankolik' İstanbul, aynı zamanda güneşin kentidir. Sanatsal ve kültürel değerler, bankalarımız tarafından da desteklenmelidir. Arnavutluk Merkez Bankası da sanat yapıtlarıyla kendi koleksiyonunu hazırlamaktadır. Biz de ilk sergimizi İstanbul'da açmayı arzu ediyoruz" dedi.
Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Aşan da kültürel ve tarihi açıdan birbirine çok yakın olan iki ülkenin bir sanat etkinliği dolayısıyla bir araya gelmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Aşan, serginin Tiran'da açılmasına destek olan Arnavutluk Ulusal Ticaret Bankası ve Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi yetkililerine teşekkür etti.
Tiran'da, 14 Temmuz'a kadar açık kalacak resim sergisinde, 1901-2008 dönemine ait 47 eser sergileniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...