Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li vekillerden Gezi Parkı eleştirileri

/ Kaynak: İHA
CHP'li vekillerden Gezi Parkı eleştirileri

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Faruk Loğoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve Adana Milletvekili Osman Korutürk ile birlikte Gezi Parkı protestolarına ilişkin TBMM'de basın toplantısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, "Bu olaylar AKP'nin sıfırı tükettiğinin göstergesidir. Halk birikmiş öfkesini artık yeter diyerek haykırmaktadır. Baktığımız olay demokratik halk hareketidir" dedi. Loğoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve Adana Milletvekili Osman Korutürk ile birlikte Dışişleri Teşkilat Kanunu'nda yapılacak değişiklik ve Gezi Parkı protestolarına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Gezi Parkı protestolarını ilişkin hükümetin tutumunu eleştirerek, "Bu olaylar AKP'nin sıfırı tükettiğinin göstergesidir. Halk birikmiş öfkesini artık yeter diyerek haykırmaktadır. polisin olmadığı bütün noktalarda gösteriler barış içinde sükunet içinde olmakta polis müdahale edince çığırından çıkmaktadır. Baktığımız olay demokratik halk hareketidir" dedi.
Hükümetin eylemlerin sorumluğunu bir kaç provokatöre, CHP'ye yüklemeye çalıştığını belirten Loğoğlu, "Bu olaylar Türkiye'de zihin ve gönüllerin uyanışı ve devrimi anlamına gelmektedir. Hükümet bildiğini okuyabilir ama Türkiye halkı Gezi Parkı eyleminden önceki halk değildir. Bunun siyasi sonuçlarını da göreceğiz. CHP'nin bu halk hareketiyle hiçbir kurumsal bağı yoktur. Biz bu olayların içinde vatandaş olarak yer aldık. Vatandaş olarak eşlerimizle gittik" dedi.
Hükümetin eylemlerden sonra tutumunda yumuşama olduğunu ifade eden Loğoğlu, "Hata ettik diyerek timsah gözyaşları anlamında tepkiler var. Bunlar yeterli değildir. Hükümetin yapması gereken havayı yumuşatmak değil yasaklara dayatmalara zulümden vazgeçmeli. Çoluk çocuk herkese saldıran polise bu talimatları veren zihniyetin değişmesi gerekir. Bu tavrın halkımızı yanlış yerlere çekebileceğinden korkuyoruz. Halkın aklı başındadır. AKP'nin yapması gereken halkın sesine kulak vermesidir. Bu olaylar Türkiye için bütün acılara rağmen dönüm noktasıdır. Umut ışıklarının parladığı noktadır" diye konuştu.
CHP'li vekiller basın toplantısında soruları da yanıtladı. Eylemlerde eylemciden çok polisin yaralandığına ilişkin emniyetin yaptığı açıklamanın anımsatılması üzerine Loğoğlu, "Bu işi rakamlara vurduğunuz zaman yanlış bir yere gitmiş oluruz. Hiçbir kimsenin yaralanmadığı bir ortamda olmalıydı. Polis kendiliğinden saldırmıyor; validen, bakandan, Başbakandan aldığı talimatla saldırıyor. Polisler de bizim çocuklarımız. Onlar da bu işten hoşlanmıyor. Onlar da bu vatanın çocukları. Başbakan hala cami yapılacak diye tek yönlü tutumunu halkın sıkıntılarını dinlemeyen bir davranış içindedir. Sıkıntı da buradadır" dedi.
CHP'li Korutürk ise, "Rakamla bunlar konuşulamaz. Mesela ben çok gaza maruz kalınca bir yere sığındım. Orada yaralananları getiriyorlardı. Hastaneye göndermeden orda tedavi ediyorlardı. Dolayısıyla sayılar gözükebilen sayılar değil. Hastaneye gitmeyen birçok yaralının ben resmini çektim" diye konuştu.
Bir soru üzerine Türmen, olayların polisin orantısız güç kullanmasından çıktığını söyledi. Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anayasanın 104. maddesi göre adımlar atabileceğini söyledi. Bu adımların ne olabileceğine yönelik soru üzerine ise Loğoğlu, "Bakanlar kurulunu toplamak başkanlık etmek. Hükümet bu işi yürütemiyor. Gelip sahip çıkması lazım" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün eylemde polislere küfür ettiğine ilişkin yer alan haberlerin anımsatılması üzerine Loğoğlu, "CHP olarak biz ne şiddetten ne sözlü şiddetten yanayız. Ama bu ortamlarda insanlar öfke sınırlarını çok zorlayacak durumlara gelebiliyorlar. Özellikle de milletvekili sıfatlarını beyan etmelerine rağmen vekillerimizin coplarla dövülmeleri fiziki şiddete maruz kalmaları Bu tavırlarla karşılaşanların kastı aşan hareketleri olmuş olabilir" şeklinde nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...