'Siyasi inovasyonu başardık'

Düzenleyen:
'Siyasi inovasyonu başardık'

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son 3 yılda hem Gezi olayları, FETÖ, PKK ve DAEŞ ile uğraştık; hem de dev projelerle kalkınmamızı sürdürdük. İşte bu, siyasi inovasyondur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ayağa kalkmadan, bölgenin de medeniyetin de ayağa kalkmayacağını vurgulayarak “Üzerimizdeki yük, sorumluluk ağırdır ama bir o kadar da şereflidir” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katılan Erdoğan “Yenilikçi çalışmalar yürüten firmalarımız, kamunun ilgili tüm birimleri, tempolarını ve hedeflerini sürekli ileriye taşımak mecburiyetindedirler. Türkiye’nin 2023 hedefleri ancak yenilikçi bir anlayışın üzerine inşa edilebilir. İnovasyonu başaramazsak, işin asıl kaymağını başkalarına bırakıp, sadece hamallığını yüklenmekten kurtulamayız. Emeğimizin asıl karşılığını, ancak üretimi tasarımla, markayla bütünleştirdiğimizde alabiliriz” diye konuştu.

REEL SEKTÖRÜN HASMI

Erdoğan, tüm dünyada, reel sektörün hasmı olarak gördüğü dövizin de faizlerin de yükselmesine karşı olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Çünkü biz yatırım, istihdam, üretim istiyoruz. İnovasyon, paradan para kazanmaya karşıdır. ‘Garantili yaşayayım’, ‘rahatıma bakayım’, ‘memur olayım’ düşüncesindeki bir zihniyetin de inovasyon faaliyetiyle hiçbir ilişkisi olamaz. 1970’lerde de ABD, faizleri yükseltme kararı almıştı. Bu süreç, 1980 ile 1985 arasında doların; yen, mark, frank ve sterlin karşısında yüzde 50 değer kazanmasıyla sonuçlandı. Ülkede ihracat çöktü. Sonunda doların yen karşısında yüzde 51 değer kaybetmesinde anlaştılar. Dünya bugün de benzer bir durumla karşı karşıyadır.”

HEM MÜCADELE HEM BÜYÜME

Erdoğan, Türkiye’nin, Gezi olaylarını, FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet-yargı ve 15 Temmuz silahlı darbe girişimlerini, PKK ve DEAŞ örgütlerinin kanlı eylemlerini yaşamasaydı, bugün çok başka bir noktada bulunacağını ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi: Ama biz, 2023 hedeflerine doğru taviz vermeden devam ettik, ediyoruz. Bütün engellemelere rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hizmete açtık, 20 Aralık’ta açılışı yapılacak Avrasya Tüneliyle, İstanbul’un trafiği ciddi anlamda rahatlayacak. Çanakkale Köprüsü’nün temelini de 18 Mart’ta atacağız. Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayacak Kanal İstanbul’un ihalesini de 2017 içinde yapacağız. 2018’in ilk çeyreğinde de dünyanın bir numaralı havalimanının açılışını gerçekleştireceğiz. Hem krizlerle mücadele edecek, hem kalkınmamızı, büyümemizi sürdüreceğiz. Ben buna ‘siyasi inovasyon’ diyorum, farkımız bu.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...