Avrasya Tüneli için son 9 gün

Düzenleyen:
Avrasya Tüneli için son 9 gün

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Arslan “Avrasya Tüneli, başlangıçta 14 saat açık kalacak. Ayarlamalar yapıldıkça, 24 saate dönmüş olacağız” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Avrasya Tünelini 20 Aralık’ta açtıktan sonra yaklaşık bir ay ila 40 günlük periyotta, 24 saat esaslı değil, belli süre çalıştıracağız. Değerleri göreceğiz, ölçümleri, ayarlamaları yapacağız” dedi. Arslan, 9 gün sonra açılışı yapılacak İstanbul Boğazı Kara yolu Tüp Geçişi Projesini gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından tünelin Anadolu yakası girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arslan “Proje, 21 Aralık sabahı saat 07.00’de araç kabulüne başlayacak. Aynı gün araç geçişleri saat 21.00’e kadar devam edecek. Trafik akışının ayarlamasını, büyükşehir belediyemizin ulaştırma koridorlarıyla da entegre ederek ilerleyeceğiz ve en geç 30 Ocak itibarıyla 24 saat çalışma esasına dönmüş olacağız” diye konuştu. Projenin ismiyle ilgili tartışmalara da değinen Arslan; 10 gün önce anket başladıklarını hatırlattı. Gelinen noktada kıymetli isimlerin birbiriyle yarıştırıldığını belirten Arslan; Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını, herhangi bir şey için yarıştırmanın doğru olmadığını söyledi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...