En çok öğretmen açığı olan 5 alan açıklandı

/ Kaynak: CHA
En çok öğretmen açığı olan 5 alan açıklandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan eğitim fakültesi dekanlarıyla MEB üst düzey yöneticilerinden oluşan çalışma grubu öğretmen açığı olan alanları belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ihtiyaçları ile ilgili çalışmaları yürütmek için Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu oluşturdu. Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan eğitim fakültesi dekanlarıyla MEB üst düzey yöneticilerinden oluşan çalışma grubu öğretmen açığı olan alanlar belirledi. Çalışma grubu en çok öğretmen açığı olan alanların rehberlik ve psikolojik danışmanlık, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği, özel eğitim öğretmenlikleri ve teknoloji tasarım öğretmenliği olarak açıkladı. Grup, YÖK'e eğitim fakültelerinde öğretmen açığı olan alanların açılmasına öncelik verilmesi önerdi. nbsp;Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 'Eğitim Fakülteleri' ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye'de şu anda 97 eğitim fakültesi bulunduğu belirtilen açıklama da, mevcut eğitim fakültelerinin, geçen öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan bazı ikinci öğretim programları dışında öğrenci almaya devam ettiği kaydedildi. nbsp;
Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun bir zamandan beri öğretmen yetiştirmeyle ilgili olarak YÖK ile işbirliği içinde bir strateji belgesi hazırlığı içinde olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu çerçevede geleceğe dönük olarak hazırlanan öğretmen ihtiyaç projeksiyonlarında öğretmen açığı olan alanlar belirlenmiştir. YÖK bünyesinde yer alan ve eğitim fakültesi dekanlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yöneticilerinden oluşan Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubunda söz konusu ihtiyaç alanları değerlendirilerek tavsiye niteliğinde alınan bazı kararlar Yükseköğretim Kurulu'na iletilmiştir. Buna göre mevcut eğitim fakültelerinde öğretmen açığı olan alanların açılmasına öncelik verilmesi önerilmiştir." denildi.
EĞİTİM FAKÜLTELERİNDE YENİ PROGRAM
Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubunda en çok öğretmen açığı olan alanların Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenlikleri ve Teknoloji Tasarım Öğretmenliği olarak belirlendiği ifade edilen açıklama da şu ifadelere yer verildi:
"Bu alanlar, Kurul kararı olarak üniversitelerimize de duyurulmuştur. Bunlardan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü geçtiğimiz yıl İlahiyat fakültelerine devredilmiştir. Ancak lise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için ilahiyat fakültesi ve benzeri dini eğitim veren diğer fakülte mezunlarından pedagojik formasyon sertifika programlarına katılarak; aday öğretmen yetiştirilmektedir. Teknoloji tasarım öğretmenleri ise bu zamana kadar eğitim fakülteleri dışındaki mesleki ve teknik eğitim fakültelerinden yetişmekte idi. Mesleki ve teknik eğitim fakültelerinin kapanmasıyla birlikte ilgili alanda öğretmen ihtiyacını karşılamak için Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu, eğitim fakültelerinde böyle bir programın açılmasını önermiştir. Bu programın bir örneği olmadığı için bir bölüm olarak mı yada mevcut bölümlerden birinin bünyesinde bir anabilim dalı olarak mı açılacağı konusunda henüz netlik olmayıp önümüzdeki zaman dilimi içinde eğitim fakültelerinin programlarının güncellenmesi kapsamında bu konuda da bir netlik oluşacaktır."
Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni öğretmen yetiştirme stratejisi çalışmaları paralelinde, YÖK'de eğitim fakülteleri bünyesinde yer alan ortaöğretim alan öğretmenliği bölümlerine önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci kontenjanı verilmemesi konusunda da bir karar alındığı hatırlatıldı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...