Muhalifler El-Bab’da ilk direniş hattını aştı

Düzenleyen:
Muhalifler El-Bab’da ilk direniş hattını aştı

DÜNYA Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar DAEŞ mevzilerini yerle bir etti. ÖSO, 10 saat süren şiddetli çatışmalar sonucunda El-Bab’ın etrafındaki ilk direnişi kırmayı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) öncülüğünde 109’uncu gününü geride bırakan Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan dün önemli bir gelişme daha yaşandı. Terör örgütü DAEŞ’in elinde bulunan El-Bab’ın kurtarılması amacıyla yoğunlaştırılan operasyonda, cuma günü Menbiç ve El-Bab’ı birbirine bağlayan kara yolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştı. Bu önemli gelişmenin ardından TSK’nın öncülüğündeki ilerleyişini devam ettiren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün de şehrin kuşatılmasında en önemli engellerden biri olan kuzeydeki DAEŞ cephesini 10 saat süren çatışmanın ardından ele geçirdi. TSK’ya ait uçakların yoğun bombardımana tuttuğu cephede ÖSO’nun da saldırması sonucunda çok sayıda DAEŞ’li terörist öldürüldü. El-Bab’ın dört yandan kuşatılmasına çalışan ÖSO böylece El-Bab yolundaki ilk direniş hattını kırmayı başardı. TSK ait savaş uçaklarının ayrıca bölgedeki 10 DAEŞ mevzisini de yerle bir ettiği bildirildi. 

1 HAFTADA 41 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili bilgi veren Genelkurmay Başkanlığı, 1-7 Aralık tarihleri arasında bölücü terör örgütü PKK üyesi 41, DEAŞ terör örgütü üyesi 32 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Ayrıca, harekât kapsamında, Azaz-Cerablus arasında bulunan 222 meskûn mahal ve 1.840 km²lik alan da kontrol altına alındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...