İstanbul’daki camiler Mevlid Kandili’ne hazır

Düzenleyen:
İstanbul’daki camiler Mevlid Kandili’ne hazır

YAŞAM Haberleri

Müftü Yaran, bugün idrak edilecek Mevlid Kandili için müftülüğün Başakşehir Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde program hazırladığını belirterek, kentteki bütün camilerin de açık olacağını söyledi.

Yaran, İslam dünyasının son yıllarda zor bir dönem geçirdiğini ifade ederek, bunun sona ermesi için kandil gibi önemli günlerde topluca yapılan duaların önemine değindi. 
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in düşmanları tarafından bile “emin” olarak tanımlandığını dile getiren Yaran, “O, çok güvenilir bir insandır. Düşmanları bile mallarını ona emanet ederdi. Düşmanlarının birtakım emanet eşyaları ondaydı. Hicret ederken bunları Hz. Ali’ye verip, öyle gitmiştir. Müminlerin, tüm dünyanın güvenini kazanması gerekiyor. Dünyanın Müslümanlara ve İslam’a güvenini ortadan kaldırmak için birtakım projeler yürütülüyor. İslam düşmanlığı dünyaya yayılmaya çalışıyor. Bazı Müslümanlar da bu oyuna gelip, İslam’ı, zamanın insanının anlamayacağı şekilde takdim ediyor. Uluslararası başka projelerin ürünü bunlar. DEAŞ, Boko Haram gibi İslam’ın dünya ile buluşmasını engelleyen hareketler vardır. Bunlara karşı olmamız gerekiyor” diye konuştu. 
Müftü Yaran, Mevlid Kandili’nin Hz. Muhammed’in doğum günü olmasından dolayı Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi. Müslümanların bu geceye özel anlam yüklediğini anlatan Yaran, “Bu gecelerde Peygamber Efendimizi, onun getirdiği mesajı anlatırız. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in getirdiği mesaj, dünyayı aydınlatan bir kaynaktır. Kendisi bizim için bir örnektir. İnsanlığın bugün bu mesaja belki de her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. İslam coğrafyası ve tüm dünya çok karışık bir dönem geçiriyor. En azından bu tür gecelerde İslam’ın mesajı yeniden hatırlanarak, bu duruma çözüm yolları bulunması önem arz ediyor” ifadelerini kullandı. İSTANBUL AA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...