Rumlar, Kıbrıs'ta çözümden yine vazgeçti

/ Kaynak: İHA
Rumlar, Kıbrıs'ta çözümden yine vazgeçti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı, Rum tarafının, Kıbrıs sorununa çözüm müzakerelerinin 2008-2012 döneminde masaya koyduğu önerileri geri çekmeye hazırlanıyor.

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum tarafının, Kıbrıs sorununa çözüm müzakerelerinin 2008-2012 döneminde masaya koyduğu önerileri geri çekmeye hazırlanıyor. nbsp;Fileleftheros "'Hediyelerin' Geri Çekilmesi Ön Hazırlığı" başlıklı haberinde Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau'nun, Anastasiadis'in, Rum halkı ve siyasi partilerinin çoğunluğu tarafından kabul edilmeyen önerileri geri çekmek için ön hazırlığa başladığını, bu hareketlerin Rum tarafının müzakerelerin yeniden başlaması hazırlıklarıyla paralel götürüleceğini söylediğini haber verdi. Bunun, BM ile görüşmeleri yeni bir zemine sürükleyecek ve iç cephede de referans noktası olacak bir hareket olduğunu belirten gazete, halen AKEL'in, önerilerin geri çekilmesinin gebe olduğu tehlikelerle ilgili uyarılar yapmakta olduğunu yazdı. Gazete AKEL'in tepkisini ise, Hristofyas'ın müzakere grubu üyesi Tumazos Çelebis'in şu sözlerle dile getirdiğini yazdı: "Başkan müzakerelerin zeminini ve kazanımlarını değiştirirse Eroğlu'na, Hristofyas-Talat görüş birliklerini kabul etmemesinden kaynaklanan sorumluluğundan kurtulma fırsatı verir." Simerini haberi "Öneriler Geri Çekilecek... Yona Nikolau'dan Müzakerelerle İlgili Teyitler" başlığıyla yansıttı. Haravgi "Kıbrıs Rum Önerileri Geri Çekilmeye Hazırlanılıyor" başlığını attı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...