Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'PYD, Esed Rejimi'nin vekilliğini üstleniyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PYD, Esed Rejimi'nin vekilliğini üstleniyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

ENKS Başkanı Bıro, "Esed Rejimi'nin yarım asırdır, PYD'nin ise son 6 yılda halkımıza dayattığı uygulamaları kınamak için bu gösteriyi düzenledik. PYD, Esed Rejimi'nin Suriye'nin Kürt bölgelerindeki vekilliğini üstleniyor." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki Birlemiş Milletler (BM) ofisi önünde bir araya gelen Suriyeli Kürtler, terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki dayatmaları ve insan hakları ihlallerini protesto etti.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) tarafından organize edilen gösteriye Erbil kent merkezi ve sığınmacı kamplarında ikamet eden Suriyeli Kürtler, ENKS çatısı altında yer alan siyasi partiler ve STK temsilcileri katıldı.

BM ofisinde bir araya gelen göstericiler ellerinde, PYD tarafından haksız yere zindanlara atılıp hayatını kaybedenler ve işkence görenlerin fotoğraflarıyla, örgütü lanetleyen pankartlar taşıdı. Bazı göstericiler ise ellerine zincir sararak, IKBY bayrağını taşıdı.

PYD, Esed Rejimi'nin Suriye'nin Kürt bölgelerindeki vekilliğini üstleniyor

Göstericiler adına bir basın açıklaması düzenleyen ENKS Başkanı İbrahim Bıro, "Esed Rejimi'nin yarım asırdır, PYD'nin ise son 6 yılda halkımıza dayattığı uygulamaları kınamak için bu gösteriyi düzenledik. PYD, Esed Rejimi'nin Suriye'nin Kürt bölgelerindeki vekilliğini üstleniyor. Örgüt mesnetsiz dayatmalarıyla insan hakları ve değerlerini ayaklar altına alıyor." dedi.

BM'nin önünde bir araya gelmelerinin nedenine de değinen Bıro, "BM yetkililerinin PYD üzerinde baskı kurmasını istiyoruz. Bu yüzden örgüt tarafından işlenen suçların listesini kendilerine teslim ettik." diye konuştu.

Erbil Temsilcisi Halid Ali ise ENKS tarafından hazırlanan PYD ihlallerinin yer aldığı detaylı bir beyannamenin BM ofisi yetkililerine teslim edildiğini aktararak, "PYD ve Esed Rejimi'nin 2011 yılından bu yana halkımıza karşı işledikleri suçlar, öldürülen şahsiyetler ve zindanlarda tutulan kişilerin bilgileriyle 18 yaşından küçük kaçırılan çocukların akıbetine dair beyannameyi kendilerine teslim ettik." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...