Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de öğrenciler gösterilere destek için rektörlüğü bastı

/ Kaynak: İHA
İzmir'de öğrenciler gösterilere destek için rektörlüğü bastı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gezi Parkı eylemlerine katılabilmek için sınavların ertelenmesini isteyen Ege Üniversitesi öğrencileri, Rektörülü binasını basıp kapısını kırdı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğün'den yapılan açıklamada, öğrencilerin sınava istedikleri takdirde girmeyebilecekleri, daha sonra mazeret sınavına girmeleri durumunda da herhangi bir rapor ya da mazeret belgesi istenmeden sınava alınacakları belirtildi. Ancak bunun bir erteleme olmadığını savunan öğrenciler, karara itiraz edip, aralarından bazı öğrencileri temsilci seçti. Bu öğrenciler de Rektör Yardımcısı Atilla Silkü ile görüştü. Binada bulunmayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan olumlu cevap alınmaması üzerine, öğrenciler yaklaşık 3 saattir bekledikleri rektörlük binası önünden kapıları da zorlayarak ana binanın içine girdi. Burada birkaç öğrencinin, Rektör Candeğer Yılmaz'ın odasına da yöneldiği, ancak diğer öğrenciler tarafından çıkartıldığı belirtildi. Öğrenciler de bina ve koridorlarda "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları attı. Özel güvenlik görevlilerinin müdahale etmediği grup, yaklaşık 10 dakika bina içinde kaldıktan sonra, diğer öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından, hiçbir eşyaya zarar verdirilmeden, dışarıya çıkartıldı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...