Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk jetleri DEAŞ'ın merkezlerini vurdu, 12 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Türk jetleri DEAŞ'ın merkezlerini vurdu, 12 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri ile silahlı İHA tarafından terör örgütü DEAŞ'ın 27 merkezi imha edildi, 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 110 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 26 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi, 9 terörist öldürüldü. Silahlı İHA tarafından ise 1 silahlı araç imha edildi, burada da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Harekat kapsamında Türk Hava Kuvvetleri uçaklarından, El Bab bölgesinde, sivil halkın uzaklaşmaları yönünde bildiri atıldığı belirtildi.  Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın sonu durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: 
"Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ'a ait barınma ve karargah maksadıyla kullanılan 21 bina, mevzide ateş eden silah yüklü 3 araç, 1 silah deposu, örgüt mensuplarının gizlendiği 1 tünel imha edilmiş, 9 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Silahlı İHA tarafından, El-Bab bölgesinde tespit edilen 3 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 silahlı araç imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 16 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 2058 el yapımı patlayıcı 42 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab meskun mahalli ve civarında bulunan sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, masum insanların can ve mal kayıplarının önlenmesi maksadıyla DEAŞ terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgelerden uzaklaşmaları ve güvenli bölgelere geçmeleri yönünde uyarıların yer aldığı çok sayıda bildiri havadan atılmıştır. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...