Netanyahu'dan ırkçılık itirafı

/ Kaynak: AA
Netanyahu'dan ırkçılık itirafı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Arap vatandaşlara ve Filistinlilere yapılan ırkçı saldırılar, tehlikeli ve yüzleşmemiz gereken bir olguya dönüştü' dedi.

Binyamin Netanyahu, düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Yahudi vatandaşların, Araplara yönelik "ırkçı" davranışlarının tehlikeli bir boyut kazandığını belirterek, bu tip davranışların daima karşısında olacağını vurguladı. "İsrail Hükümeti, her türlü şiddet olayına karşı çıkıyor" diyen Netanyahu, "Arap vatandaşlara yönelik ırkçı saldırılara son vermek için kanun hazırlayacağız" diye konuştu. Suriye krizine müdahil oldukları yönündeki açıklamalara tepki gösteren Netanyahu, Ortadoğu ülkelerinin çok hassas bir süreçten geçtiğine, bu süre içinde daha uyanık olmaları gerektiğine dikkati çekerek, "İsrail'in, Ortadoğu'da meydana gelen hiçbir olayla ilgisi yok ancak hükümetimiz ve ordumuz topraklarımızı tehdit eden her türlü saldırıya cevap vermekte gecikmez" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...