Gazipaşa’da ilk kez yamaç paraşütü uçuşları gerçekleşti

Düzenleyen:
Gazipaşa’da ilk kez yamaç paraşütü uçuşları gerçekleşti

YAŞAM Haberleri

​Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ilk kez denenen yamaç paraşütü uçuşları başarıyla sonuçlandı.

Alanya Mahmutla Yamaç Paraşütü takımı, Gazipaşa’da keşfettikleri uçuş pistinde bugün deneme uçuşları yaptı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Selinus sahili yamacında bulunan 200 metre yüksekliğindeki Karadağ’da uçuş gerçekleştirdi. 10 yamaç paraşütçüsü, hazırlıklarının ardından tepeye tırmanarak uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. 
Mahmutlar Yamaç Paraşütü Kulübü'nden Metin Akdenizli, pistin eğitim ve profesyonel uçuşlara çok elverişli olduğunu söyledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’e teşekkür eden Akdenizli, “Uzun süredir burası göz altında bulundurduğumuz bir yerdi. Karadağ denilen tepeden ilk kez uçuldu. Gazipaşaspor yaşamına katkı sağlayabildiğimiz için mutluyuz. Zevkli bir uçuş oldu. Yazın daha çok tercih edilecektir. Tepenin yüksekliği 200 metre. Çok ideal bir yükseklik. Eğitim için çok ideal sanırım. Akdeniz Üniversitesi dahil birçok üniversite buraya gelerek test uçuşu yapacak ve eğitimlerin alabileceklerdir” dedi.

İlk uçuşu gerçekleştiren kişi Türkiye’nin en genç yamaç paraşütçüsü olan 13 yaşındaki Harun Karateke oldu. Harun Karateke, tüm yaşıtlarını yamaç paraşütü yapmaya davet ederek, 3 senedir bu işi yaptığını ve akrobasi pilotu olmak istediğini söyledi. 
Uçuşa katılan tek kadın yamaç paraşütçüsü Ayşenur Mısırlıoğlu da bayanlara korkacak bir durum olmadığını belirterek, kendisi için bir meditasyon aracı olan yamaç paraşütünü tavsiye etti.
Paraşütçüleri ilgiyle izleyen ve bu işin eğitimini almak istediğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, “Aralığın 11’inde çok güzel bir pazar gününde yamaç paraşütü kulübünün yaptığı uçuşları izledik. Dünyanın birçok yerinde kar ve kış varken, bizler adeta bahardan kalma bir gün yaşıyoruz. Altın değerindeki güneşimiz üzerimize parlıyor. Bu güzel ilçede değişik spor dallarının yapılması için bizler elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Arkadaşlar pistin ve şartların çok ideal olduğunu söyledi. Yamaç paraşütünü ilçeye kazandırmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. En kısa sürede de yol sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...