Spor dünyasından hain terör saldırsına lanet yağdı

Düzenleyen:
Spor dünyasından hain terör saldırsına lanet yağdı

SPOR Haberleri

İstanbul’daki saldırı için Avrupa kulüpleri ve UEFA’dan da ses geldi, “Yanınızdayız” mesajları verildi

İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiminden sonra Vodafone Arena yakınında düzenlenen hain terör saldırısına spor dünyasından tepki yağdı. Federasyonlar ve kulüpler başta olmak üzere hemen her kesimden terörü kınayan mesajlar yayınlandı. TFF ve TBF bu hafta oynanacak maçlarda 1’er dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını kararlaştırdı. Dün oynanan müsabakalarda da saygı duruşu gerçekleştirilirken tribünlerden “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tezahüratları yapıldı. 
Spor dünyasından hain terör saldırsına lanet yağdı
İspanyol gazetesi Marca dünkü sayısında logosuna ay-yıldızlı bayrağımızı koydu.​
Kalplerimiz Türkiye ile

Terör saldırısına UEFA ve Avrupa kulüpleri de sessiz kalmadı. UEFA’nın Twitter hesabında yer alan açıklamada, “İstanbul’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadesine yer verildi. Açıklamada, “Bu korkunç saldırıyı kınayarak TFF, Beşiktaş ve Bursaspor kulüplerine desteklerimizi iletiyoruz” denildi. Arda Turan’ın formasını giydiği Barcelona da, “Kalplerimiz hayatını kaybedenlerin aileleri ve Türkiye ile birlikte” mesajını paylaştı. 

Arda, Poldi, Bilal, Sow… 
Milli oyuncu Arda Turan da sosyal medya hesabından “Teröre lanet olsun. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun. Cennet vatanımızı teslim alacaklarını düşünenler kahrolsun” dedi. Lukas Podolski, “Teröre lanet olsun” yazarken, Aboubakar İstanbul etiketiyle terörü lanetledi. Feyenoord’un Türk oyuncusu Bilal Başaçıkoğlu ve Beşiktaşlı Marcelo da İstanbul fotoğrafıyla birlikte terörü kınadı. Fenerbahçe’nin Senegallisi Moussa Sow ise “Vallahi çok üzgünüm” diyerek Türkçe mesaj yazdı. 

Başın sağ olsun Kartal
Hain saldırıda Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu’nun şehit olduklarının açıklanmasının ardından kulüplerden siyah-beyazlılara da taziye mesajları yağdı. F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor, Beşiktaş ve Bursaspor camiasına geçmiş olsun dileklerini iletirken, terörü lanetledi. Bursaspor, şehitlerin isimlerini “Bursaspor Anı Duvarı”nda yer alacağını duyurdu.


Nasıl kıydınız insanlara!
Beşiktaş başkanı Fikret Orman, bütün Türkiye’yi yasa boğan alçak terör saldırısında hayatını kaybeden merhum şehit Vefa Karakurdu ve Tunç Uncu için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Orman, Vefa Karakurdu’nun önceki akşam çekilen son fotoğrafına “Son Bursa maçı, Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet olsun kardeşim” ifadelerini yazdı. Orman, Uncu ile olan fotoğrafa da ‘’Nasıl kıydılar bu gencecik insanlara?” ifadelerini kullandı. 

Karanfil bıraktılar
Trabzonspor Kulübü, İstanbul’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için bir yürüyüş tertipledi. Başkan Muharrem Usta taraftarlarla birlikte yürüyüşe katılırken, bombalı saldırının yapıldığı yere şehit polisler için karanfil bıraktı. Yürüyüşe Fenerbahçe de destek verdi. Beşiktaş taraftarı ise bu akşam 19.03’te Kartal heykeli önünde toplanıp saldırının yapıldığı yere yürüyecek ve “Semt bizim, ülke bizim, aşk bizim” diye haykıracak.   

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...