Öfkenizin kontrolünü bırakmayın

Düzenleyen:
Öfkenizin kontrolünü bırakmayın

YAŞAM Haberleri

Öfke, toplumsal değil, global bir sorun ama asıl önemli olan bunun kontrolü...

CANAN ERASLAN - Çünkü öfke uygun ifade edildiğinde sağlıklı ve doğal bir duygu hâline gelebiliyor. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, hem kendimizin hem karşıdakinin öfke patlamasına izin vermemek. Bir düşünün, bir soruya cevap vermek istemiyorsanız, “sana ne” dediğinizde kavga çıkar, “neden sordun ki” dediğinizde ise konuşma zemini...
Klinik Psikolog Gamze Uygun “Öfke, kişinin kendi yaşamını kendisi olarak saygıdeğer şekilde, onurluca devam ettirebilmesi için bir alarm sistemidir. Öfkeyi saldırganlıkla değil, sözle ifade etmek en sağlıklı yoldur” diyor. Peki öfkeyi kontrol için ne yapmalı? İşte cevapları: 
Kızgınlık doğru şekilde yönlendirilmez ve ifade edilmezse bu duygu kişinin kendisine döner ve bedensel rahatsızlıklar başlar. Kendinizi sakinleştirmeye çalışın, nefes alıp verirken kontrolü elden bırakmayın. Öfkelendiğinizde hemen cevap vermeyin, aklınıza ilk geleni söylemeyin. Derin nefes alın, aklınıza o an gelenleri söylemediğiniz için nelerden kurtulduğunuzu düşünün, daha doğru cümleler kuracaksınız.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...