Büyükelçilere FETÖ talimatları

Düzenleyen:
Büyükelçilere FETÖ talimatları

GÜNDEM Haberleri

Büyükelçiler Konferansı’nda Türkiye ile AB arasındaki negatif ivmenin pozitife çevrilmesi için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Buket GÜVEN - Dışişleri Bakanlığının geleneksel olarak gerçekleştirdiği Büyükelçiler Konferansı’nın 9’uncusu ocak ayında gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında yer alan ve dünyanın dört bir yanında görev yapan Türk Büyükelçiler Ankara’da diplomaside ufuk turu yapacak. Konferansta, bölgedeki gelişmeler Türkiye-Rusya ilişkileri, Suriye ve Irak’taki son durum, terör örgütü FETÖ, DAEŞ ve PKK ile mücadele konuları konuşulacak. Bunların arasında en sıcak başlıklardan biri Türkiye-Rusya ilişkileri olacak. İlişkilerin normalleşmesinin ardından birbiri ardına atılan adımlar enine boyuna masaya yatırılacak. İki ülke arasındaki yeni projeler ve ilişkilerdeki gelecek vizyonu değerlendirilecek. Avrupa Parlamentosunun ‘müzakere sürecinin dondurulması’ tavsiyesi sonrasında gerilen Türkiye-AB ilişkileri de konferansta detaylı şekilde konuşulacak. Son dönemde ilişkilerde yaşanılan negatif ivmenin pozitife çevrilmesi için atılması gereken adımlar ele alınacak. 20 Ocak’tan sonra Başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump’un göreve başlamasının ardından ilişkilerin seyri masada olacak. Konferansta 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ‘FETÖ ile mücadele’ de ana başlıklardan biri olacak. Darbe girişimi sonrasında yoğun mesai ile Türkiye’deki durumu dünyanın dört bir yanında anlatan büyükelçiler görev yaptıkları ülkelerdeki son durumu Ankara’da paylaşacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...