Ataşelerin darbe gecesi konuşmaları: TSK yönetime el koymuştur herkese iletin

Düzenleyen:
Ataşelerin darbe gecesi konuşmaları: TSK yönetime  el koymuştur herkese iletin

GÜNDEM Haberleri

Aralarında ABD, Almanya, İsrail’in yer aldığı 68 ülkede görev yapan ataşelerin darbe girişimi gecesi WhatsApp üzerindeki ihanet mesajları ortaya çıktı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe tarafından yürütülen  FETÖ’nün yurt dışı ayağına yönelik soruşturmada 165 ataşe tespit edilmişti. Söz konusu isimlerin darbe girişimi gecesi 2015 yılında kurdukları WhatsApp grubu üzerinden haberleştikleri ve talimatları da bu sayede aldıkları kaydedildi. FETÖ’cü ateşelerin yer konumlarını ve uyguladıkları talimatlar konusunda bilgi verdikleri yazışmalarında görüldü. 
Darbe girişimiyle ilgili son durumlarının bilgilerinin verilmesinin talep edildiği konuşmalarda sözde daire başkanı olarak atandığını söyleyen ataşe “Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Bunu tüm muhataplara iletin. Genelkurmay’ın basın açıklaması doğrultusunda açıklama yapın” talimatı verdiği belirtildi. İşte ataşelerin ihanet yazışmaları:
- Komutanım şu an Harbiye O/E’deyim, dışarıdan patlama sesleri geliyor. Ayrıca bazı ataşeler de WhatsApp’a erişemediklerini ifade ettiler.
- Arkadaşlar Ankara’dayım. MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü bombalandı. F16’lar sürekli uçuyor. Halk sokaklara indi. Halkı kışkırtıyorlar.
- Komutanım imkân dâhilinde durumla ilgili bilgi verilirse uygun olur diye değerlendiriyorum. Çünkü tvler de farklı durumlar gösteriliyor ve muhataplarımız bize bunları soruyor. Arz ederim.
- Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın ve 1. Ordu komutanının ifadelerini yayınlıyor bazı kanallar. Bu konu ile ilgili bilgilendirme yaparsanız uygun olur diye değerlendiriyorum komutanım.
- Arkadaşlar sorun yok. Komutanımızdır teyit ettim.
- Arkadaşlar TSK yönetime el koymuştur. Tüm muhataplara derhal iletin. Genelkurmay’ın basın açıklaması kapsamında açıklama yapın. Siz emirlere bakın, endişeye gerek yok. TSK iş başında. (Sözde Daire Başkanı)
- Komutanım ABD Savunma ataşesi aradı. Gerekli resmî bilgi verildi.
- Cezayir ataşesi ve Kahire maslahatgüzarı aradı, gerekli resmî bilgi verildi.
- ABD-Pakistan ataşeleri aradılar gerekli bilgi verildi.
- Tunus ve Libya Büyükelçileri elçiliğe davet edilmiştir. Resmî bilgi yerinde verilecektir.
- Moskova Savunma Bakanlığına şifahen bilgi verilmiştir. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...