Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanlı saldırıda 25 ile ateş düştü

Düzenleyen:
Kanlı saldırıda 25 ile ateş düştü

GÜNDEM Haberleri

Polis amiri Kadir Yıldırım’ın babasının da daha önce şehit olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası Vodafone Arena çevresindeki hain terör saldırısında 30’u polis 38 kişi şehit olurken 155 kişi de yaralandı. 25 şehre acı haber ulaşırken, yasa boğulan aileler cenazeleri teslim almak için İstanbul’a geldi. Şehit düşen polislerden Emniyet Amiri Kadir Yıldırım’ın polis babasının da daha önce şehit olduğu öğrenildi. Yıldırım’ın, bir süre önce kendine ait sosyal medya hesabından “Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk 2011 yılında Bolu  Kıbrıscık ilçesinde görev yaptığım iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder” diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit polisin ayrıca, Şırnak’ın Silopi ilçesinde mart ayında geçici görevle görevlendirildiği kaydedildi. Emniyet Amiri Yıldırım, o günlerde de “Türk bayrağı için canımız feda” ve “Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin” paylaşımları duygulandırdı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul’da görev yapan şehit polis, tankların üzerindeki fotoğraflarını ve aynı zamanda darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik görüntülerini de sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşarak “Bu devlete silah çeken kimse, gereği yapılır. Bu kansızlara rahat yok” ifadelerini kullandı. Şehit Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir’in mezarını memleketinde ziyaret etmiş. Halisdemir’in mezarında dua eden Yıldırım, çektirdiği fotoğrafını yine sosyal medyadan paylaşmıştı. 
Kanlı saldırıda 25 ile ateş düştü
4 aylık evliydi
Şehit polislerden Hataylı İlker Uylaş’ın Hatay’daki baba evine ateş düştü. Hatay Emniyet Müdürlüğünde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş’a, oğlunun şehit haberi emniyet  görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş ise fenalık geçirdi. 4 aylık evli olan şehit İlker Uylaş’ın ailesinin oturduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ağabeyi de kendisi gibi polis memuru olan İlker Uylaş’ın Hatay Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.
Kanlı saldırıda 25 ile ateş düştü
6 AYLIK ELİF İLE ERVA YÜREK BURKTU
İkizler yetim kaldı 

Şehit polislerden 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz’un acı haberi Konya’daki baba ocağına ulaştı.  2 yıl önce polis memuru olan babası Mustafa Horoz’un, oğlunun yanında İstanbul’da taksi şoförlüğü yaptığı kaydedildi. Merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki komşuları,  annesi Emin Horoz’un da oğlunun acı haberini aldıktan sonra İstanbul’a gittiğini söyledi. Şehit Horoz’un 2 yıl önce Nazife Horoz ile dünya evine girdiği ve 6 ay önce de Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu belirtildi. Konya’nın Seydişehir İlçe nüfusuna kayıtlı olan şehit Horoz’un, Seydişehir’de oturan dedesi Ali Öztürk’ün, evinin önüne taziye çadırı kuruldu. 

Zonguldak, 2 şehit polisine ağlıyor
Saldırıda şehit olan polislerden özel güvenlik şube müdürü 43 yaşındaki Vefa Karakurdu’nun acı haberi ise Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki, 26 yaşındaki polis memuru Hasan Bilgin’in acı haberi de Kozlu ilçesindeki yakınlarını yasa boğdu. Evli ve 2 çocuk babası Karakurdu’nun babası Erdal Karakurdu’nun da emekli emniyet müdürü olduğu öğrenildi. Şehit Hasan Bilgin’in yaklaşık bir yıl önce polislik sınavlarını kazandığı ve göreve başladığı belirtildi. 

ECEL KIRMIZI IŞIKTA GELDİ
∂ Saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin de Diyarbakır’ın Çınır ilçesi Yaprakbaşı köyü nüfusuna kayıtlı Velat Demiroğlu olduğu ortaya çıktı. Yakın akrabaları Çınar İlçesine bağlı Yaprakbaşı Köyünde oturan, ancak kendisi anne ve babası ile İstanbul’da yaşayan Velat Demiroğlu’nun  hatlarda minibüs şoförlüğü yaptığı ve ışıklarda durduğu sırada terör saldırısında öldüğünü  belirtildi.

Şehit ateşi Muş’a düştü 
Bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz’ın Muş’taki baba ocağına ateş düştü. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin Sunay Mahallesi’ndeki ailesinin evine vatandaşlar akın etti. Şehidin evi bayraklarla donatılırken, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya’da şehidin yakınlarını yalnız bırakmadı.

Beşiktaş Tunç’u uğurladı
Terör saldırısında şehit olan Kartal Yuvası mağazası çalışanı Tunç Uncu (29), Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene Beşiktaş yöneticileri ve futbolcuları da katıldı.

Nişanına 1 ay vardı
Saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden 24 yaşındaki Âdem Serin’in bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi. Acı haber üzerine Gaziantepli şehidin babası Şefik ve annesi İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Acılı anne, evin penceresinden uzanarak duvara asılı bayrağa sarıldı. “Benim içim yandı, Allah onların ocağına ateş düşürsün. Onlar Âdem’imi aldılar, onların da ocağı yansın”  diye ağlayarak baygınlık geçiren acılı anneye mahallede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...