Bir yılda beşinci defa en iyi seçildi, fark attı!

Düzenleyen:
Bir yılda beşinci defa en iyi seçildi, fark attı!

Ekonomi Haberleri

Genel Müdür Hakan Binbaşgil “Başarımızda teknoloji ve Ar-Ge’ye yapılan yatırımın payı büyük. Bilançomuzu da hem likit, hem de vade ve faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya getirdik” dedi

The Banker tarafından düzenlenen “Yılın Bankası Ödülleri” (Bank of the Year Awards) sahiplerini buldu. Uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği törende Akbank, Türkiye’de “Yılın Bankası” oldu. Böylece Akbank, farklı finans yayınları tarafından bu yıl 5. defa Türkiye’deki en iyi banka unvanını almış oldu. Akbank, yılbaşından itibaren Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınlarından da bu ödüle layık görülmüştü. Genel Müdür Hakan Binbaşgil “Akbank olarak son yıllarda izlediğimiz doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumumuzu daha da pekiştirdik. Bilançomuzu hem likit, hem de vade ve faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya getirdik” dedi.
Akbank’ın başarısında teknoloji ve Ar-Ge’ye verilen önemin büyük payı olduğuna dikkat çeken Binbaşgil “Sadece son 5 yılda teknolojiye 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Dijitalleşmenin, bankacılığın geleceğinin anahtarı olacağı bilgisiyle ürün ve hizmetlerimizi tasarlıyor, müşterilerimizi teknolojinin son imkânlarıyla karşılıyoruz. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımız 2,5 milyona ulaştı. 2015 yılı boyunca 90 milyon olan Akbank Direkt Mobil’den yapılan işlem adedi, bu yılın sadece ilk çeyreğinde 125 milyona çıktı. Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının da önündeyiz. Bu alandaki başarımız, Harvard Business School’da model olarak okutuldu. Bankacılık güvene dayalı, insan odaklı bir iş kolu. Sektörümüzde başarılı olmak için en iyi insan kaynağıyla çalışmak şart. Akbanklıların yüzde 94’ü üniversite mezunu” diye konuştu.

Ticari kredide yüzde 23 büyüdü
Bu yıl ekonomiye sağladıkları desteğin yüzde 9 artarak 202 milyar TL’ye yükseldiğini belirten Binbaşgil, şöyle devam etti: Özellikle reel sektörün büyümesine özen gösterdik. TL ticari kredilerde ilk 9 aydaki büyümemiz yüzde 23’ü geçti. Kuvvetli bilançomuzu kullanarak Türkiye’ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı sürdürdük. 9 ayda yurt dışından sağladığımız finansman, yaklaşık 5,8 milyar dolar... Ülkemiz için daha fazla değer oluşturma çabası içindeyiz. 2016’nın son günlerine girerken bankamızın yüksek performansının hem Türkiye, hem de yurt dışında takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk veriyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...