'Dolardaki köpük ilk çeyrekte söner'

Düzenleyen:
'Dolardaki köpük ilk çeyrekte söner'

Ekonomi Haberleri

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş “Kurun şimdiki şişkinliğini, üzerindeki köpüğünü önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bırakacağına inanıyorum” dedi.

Haziran-ağustos döneminde gelişmekte olan ülkeler için olumlu hava olduğunu, bunu “15 Temmuz” sebebiyle kaçırdığımızı söyleyen Ateş “Sonra üzerine petrol kısıtlaması, ABD başkanlığına Donald Trump’ın seçilmesi, FED’in faiz artırımı korkusu gibi konular üst üste gelince, bizdeki değer kaybı buralara kadar geldi. Türk lirası bunu hak etmiyor. Burada bizim ekonomik gerekçelerimizden daha ziyade jeopolitik riskler, kuru yukarı çekti” dedi. Merkez Bankasının süreci çok iyi yöneteceğine inandığını belirten Ateş, şöyle devam etti: Kurun üzerindeki köpüğünü önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bırakacağına inanıyorum. Yeter ki sınırdaki savaş çok fazla alevlenmesin, konjonktür biraz sakinleşsin ve Merkez Bankası kendi teknik verilerine bağlı kalarak kararlarını versin. Ben bu anlamda 2017 yılından umutluyum. Faiz oranlarının düşük olmasının psikolojik açıdan katkıları olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...