Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mücevher ihracatı kasım ayında arttı

Düzenleyen:
Mücevher ihracatı kasım ayında arttı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin mücevher ihracatında kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25, bir önceki aya göre ise yüzde 11,8 artış yaşandı.

Mücevher İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye kuyumculuk ve mücevherat sektörü, ihracat performansını arttırmaya devam ediyor.

MÜCEVHER BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 11,8 YÜKSELDİ
Global pazarlarda yaşanan durgunluğa rağmen kasım ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış gösteren sektörün ihracatı, bir önceki aya göre ise yüzde 11,8 yükseldi.

TÜRKİYE KUYUMCULUK SEKTÖRÜNE İLGİ ARTIYOR
Açıklamada verilere ilişkin değerlendirmeleri yer alan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, "İki kez rezerve ettiğimiz oda sayısını artırmak zorunda kaldık. Talebin fazla olması ülkemize olan güvenin bir göstergesiydi. Kasım ayında ihracatın hem geçen yıla hem de geçen aya göre artması, fuara gelen ziyaretçilerin geçtiği siparişlerle de doğru orantılı. Uluslararası alıcıların Türkiye kuyumculuk sektörüne duyduğu güven ve gösterdiği ilgi artarak devam ediyor. Ortaya çıkan rakamlar da bunu kanıtlıyor.'' dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...