250 milyar liralık kredi musluğu bugün açılıyor

Düzenleyen:
250 milyar liralık kredi musluğu bugün açılıyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: "Kredi Garanti Fonu'nda sermaye artırımına ilişkin yasal düzenleme beklenmeden sistem yaşama geçiriliyor"

Reel sektörün 250 milyarlık krediden hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için hükümet harekete geçti. Gerekli düzenlemelerin bugün yapılması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kredi Garanti Fonu'nda sermaye artırımına ilişkin yasal düzenleme beklenmeden sistem yaşama geçiriliyor" dedi.

Canikli'nin ifadeleri şöyle oldu:

"Merkez bankaları bu konuda çalışıyor. Dümdüz gidip TL verelim, ruble alalım olmaz. Çalışma ticarette yerli para kullanımını başlatacağımız noktaya geldi" dedi. Reel sektörün 250 milyarlık can suyu kredisinden hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için gerekli düzenlemeler bugün yapılıyor. Kredi Garanti Fonu'nda sermaye artırımına ilişkin yasal düzenleme beklenmeden sistem yaşama geçiriliyor. Kurdaki değişim nedeniyle finansman sıkıntısı yaşayan, nakit dengeleri bozulan firmalar hızlı bir şekilde bu destekten yararlanabilecek. Krediyi kullanacak firmalar alacakları kredi için ayrıca teminat bulma sıkıntısıyla karşı karşıya kalmayacak. Kârı olmayan, batmış, finansman desteği sağlandığında ayağa kaldırılması mümkün olmayan firmalara destek verilmeyecek. Türkiye'de üretim yapan hiçbir firma bu gelişmeler nedeniyle sıkıntıya girmeyecek."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...