Göstericiler sağlık çalışanlarına saldırdı

/ Kaynak: CHA
Göstericiler sağlık çalışanlarına saldırdı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Sağlık Bakanlığı, bazı göstericilerin ambulanslara ve sağlık hizmeti vermeye çalışanlara fiziki saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı son günlerde yaşanan sokak olaylarında ambulans ve sağlık çalışanların durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 112 ambulansların ve acil sağlık çalışanlarının, sokak olayları nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarında, görevlerini yerine getirmek için büyük gayret gösterdiğini belirtilen açıklamada, "Göstericiler arasında bulunan birtakım insanlar; ambulanslar ve sağlık çalışanlarını taciz ettiklerinden, sağlık çalışanlarımız büyük bir özverinin yanında tedirginlikle hizmet vermek zorunda kalmaktadır." denildi. Olayların yaşandığı bazı mahallelerde ambulanslara fiziki saldırılar gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Maalesef sağlık hizmeti vermeye çalışan araçlarımız tahrip edilmiştir. Sağlık araçları ve çalışanlarına şiddet gösterenler, müdahale ihtiyacı duyan vatandaşlarımızın, ihtiyaçları olan hizmeti almasını geciktirerek ya da engelleyerek, ihtiyacı olanların sağlıklarını tehlikeye atmaktadır. Olaylara katılan tüm göstericilerin, sağlık araç ve personeline yönelik saldırıları engellemesi, arkadaşlarımıza yardımcı olmaları yaşamsal önemdedir."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...