Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan müjdeyi verdi! 'Bu hafta başlatıyoruz...'

Düzenleyen:
Bakan müjdeyi verdi! 'Bu hafta başlatıyoruz...'

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "KOBİ'ler için açıkladığımız 50 bin TL kredi desteğini bu hafta başlatıyoruz." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NTV'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Üçüncü çeyrekte ekonomideki küçülmeye ilişkin konuşan Özlü şunları söyledi: "Güvenlikle ilgili terör saldırısından sonra büyümeyle ilgili rakamların da menfi gelmesi doğrusu üzücü ikinci bir Hadise oldu. Üçüncü çeyrekte iki büyük bayram tatilinin olması, çevremizdeki gelişmelerden dolayı bu küçülmeyi dördüncü çeyrekte telafi edeceğimizi düşünüyorum. Ekimde sanayinin büyümesi ilk göstergesidir. Dördüncü çeyrekte bu küçülmeyi telafi edeceğimizi düşünüyorum. Yeni hesaplama yöntemi de var, baz yılı 2009 oldu. Dördüncü çeyrekteki toparlanmayla 2016'yı orta vadeli planda hedeflenene yakın olduğunu düşünüyoruz." 

Bakan Özlü, ekonomik tedbir paketine ilişkin şöyle konuştu: "Piyasalarda bir durgunluk olduğu bilgisi bize her zaman geliyor. Piyasadaki nakit sıkışıklığını aşmak için bir çalışma yapıldı. Ortaya bankaların kredi risklerinin devlet tarafından üstlenilmesini öngören bir temel prensip belirlendi. 250 milyar liralık kredi paketinin piyasaya sunulması kararlaştırıldı. Tedbirler paketinde kamunun harcamalarını biraz kısması görüşüldü. KOBİ'ler için açıklağımız 50 bin TL kredi desteğini bu hafta başlatıyoruz."

Özlü, ekonomik tedbirlerin yansımasının 2017'nin ilk 6 ayı içinde olacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...