AB ve Rusya arasında 'yolcu bilgileri' krizi

/ Kaynak: CHA
AB ve Rusya arasında 'yolcu bilgileri' krizi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Avrupa Birliği ve Rusya arasında Ekaterinburg'da yapılacak zirve öncesi 'yolcu bilgileri' krizi patlak verdi.

Avrupa Birliği ve Rusya arasında Ekaterinburg'da yapılacak zirve öncesi 'yolcu bilgileri' krizi patlak verdi. Moksova yönetimi, 1 Temmuz'dan itibaren Rusya'ya giden, buradan uçan ve Rus hava sahasını kullanan uçaklardaki yolcuların kişisel bilgilerini istiyor. Avrupa Birliği'nden bu ülkeye seyahat edecek yolcularla ilgili, istenilen bilgiler arasında; adres, kredi kartı numarası, uçaktaki koltuk düzeni, yolcunun geldiği ülkedeki adresi, Rusya'daki ikamet adresi ve telefon numarası gibi maddeler yer alıyor. Süddeutsche Zeitung'un Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan aktardığı bilgilere göre, söz konusu kanun 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren de Moskova yönetimi, yolcularla ilgili bütün özel bilgilere ulaşmak istiyor.
BRÜKSEL TEPKİLİ, UÇUŞ YASAĞI GÜNDEMDE
Konunun basına yansımasından sonra Brüksel, Rusya'nın söz konusu talebine tepki gösterdi. AB İçişler Komiseri Cecilia Malmström'ün sözcüsü olayı 'son derece kaygı verici' olarak nitelendirdi. Sözcü, Rusya'nın geri adım atmaması durumunda, bu ülkenin havalimanlarına uçuş yasağı getirilebileceğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...