Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emekliye promosyon ücreti çalışması Başbakan'a teslim edildi

Düzenleyen:
Emekliye promosyon ücreti çalışması Başbakan'a teslim edildi

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyon ücretinde en son gelişmeleri aktardı.

Türkiye'de 11 milyon emekli insanı kapsayan ve bu insanların neredeyse bir yıl gibi bir süredir sonuç beklediği emekliye promosyon ücreti ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 2016 yılında neredeyse gündemden hiç düşmeyen ve ülke nüfusunun yüzde 20'si gibi önemli bir kitleyi ilgilendiren emekliye promosyon ücretinde yeni bir gelişme var.

YENİ AÇIKLAMA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere ödenecek promosyonlarla ilgili çalışmayı bakanlık olarak tamamladıklarını belirterek, "Bardağın suyunu yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın başbakanımıza teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın başbakanımız gerekli açıklamayı, müjdeyi verir" dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz günlede Milliyet Gazetesi'ne ziyareti sırasında konuya değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Emekli vatandaşlarımız için promosyonu bir noktaya getirdik. Başbakanımız bir basamak daha yukarı çıkararak emekliye kısıtlı da olsa daha iyi bir koşul oluşturur. Başbakanımız önümüzdeki günlerde bankalarla görüşerek, işi biraz daha zorlayacak. Bankalarla konuştuk. dedi.

PROMOSYON HESABINI KALEM KALEM ANLATTI
Müezzinoğlu promosyon ücreti hesabını tek tek anlatarak; Emekli maaşları, para sizde (bankada) kaç gün kalıyor? 1 gün kalan var, 2 gece kalan var, 2.5 var. Ortalama 2 gün kabul ettik. Ortalama 2 gün, yılda 24 gün ediyor. 1 yıllık miktar 195 milyar TL. Bunu 200 milyar ve yıllık 1 ay kabul edin. 200 milyar yılda 1 ay bankada kaldığında bunun karşılığı ne? Hesap yaptılar. 110 lira yıllık. Dedim onu 125 lira kabul edin. 3 yıllık karşılığı 375. Hadi bunu da 400 yapın. Geldiğimiz nokta bu.

11 milyon 800 bin emekli var. 400 lirayı 3 yıla bir dağıtın. 100 lira civarı. Biraz üzerinde rötuşlara ihtiyaç var. Ben yılbaşına olur diye düşünüyorum. Emeklimizi farklı yerlere sürüklemek isteyen bir algı yönetimi yapıyorlar. 900 TL’lik rakamlardan söz edenler oldu. Kamuoyuna yansıyan afaki rakamların karşılığı yok bankalarda.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ PROMOSYON ÜCRETİ NEDİR?
Emekli promosyon ücreti kısaca, finans kuruluşlarının 11 milyon gibi çok ciddi bir insanın emekli maaş hesaplarının likiditesini işletmesinin karşılığı olarak müşterisine promosyon parası vermesini öngören bir uygulama. Bu noktada, tabi olarak devletin yetkili kurumları anlaşmayı sağlama aşasında aracı durumunda yer alıyor.

BİR YILDIR GÜNDEMDE
Öte yandan vatandaşların büyük sabırsızlıkla beklediği bu promosyon konusu bir yıldır gündemdeki yerini koruyor. Bu nedenden dolayı hükümetin hadiseyi yılbaşına kadar halletmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...