Genç satranççılardan Rusya'da 3 madalya

Düzenleyen:
Genç satranççılardan Rusya'da 3 madalya

SPOR Haberleri

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, "Masum insanları hedef alan bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Rusya'nın Sochi kentinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda, 17 yaş genel kategorisinde FIDE Ustası (FM) Bahadır Özen gümüş madalyanın sahibi olurken, 17 yaş kızlar kategorisinde yarışan Şevval Doğan ile 15 yaş kızlar kategorisinde yarışan Kadın Usta Adayı (WCM) Çağıl Irmak Arda bronz madalya kazandı. Bronz madalyalı Arda, elde ettiği başarı ile Kadın FIDE Ustası (WFM) unvanının da sahibi oldu. 6 genç sporcu ise şampiyonayı ilk 10'da tamamlama başarısı gösterdi. 

"Türk satrancı artık her yaş kategorisinde madalya almaya başladı" diyen Başkan Gülkız Tulay, Dünya Okullar Şampiyonası'nın dünyanın dört bir tarafından 7 - 17 yaş arasında çok güçlü sporcuların katıldığı bir şampiyona olduğuna dikkat çekti. 

Tulay, "Genç sporcularımız, Rusya'da çok başarılı mücadele ettiler. Bu şampiyonada özellikle 17 yaş kategorisinde yarışan liseli gençlerimizin elde ettiği bir gümüş, 2 bronz madalya bizi mutlu etti. Türk satrancı adına gurur duyduk. Ancak İstanbul'daki terör saldırısının acısı öyle büyük ki içimizde büyük bir burukluk var. Genç sporcularımız bu madalyalarla ülkemizi bölmek isteyen hainlere 'biz bu ülkenin gençleriyiz, tek vücut, tek yürek mücadeleye devam edeceğiz' dediler ve en güzel cevabı verdiler" diye konuştu.

28 ÜLKEDEN 500 SPORCU KATILDI

Sochi'de 2 - 12 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Almanya, Çin, İsrail, Slovenya ve Hindistan'ın da aralarında yer aldığı 28 ülkeden 60'ı unvanlı 500 sporcu yarıştı. 7, 9, 11, 13, 15, 17 yaş genel ve kızlar kategorilerinde kıyasıya mücadelelerin ve heyecanlı hamlelerin yaşandığı şampiyonada Türkiye'yi 24 sporcu temsil etti. Şampiyonada genç satranççılar Türkiye'ye bir gümüş ve iki bronz madalya kazandırırken, 6 sporcu şampiyonayı ilk 10'da tamamladı. Çağıl Irmak Arda'nın bu şampiyonada WFM unvanına sahip olması ise satranç camiasında mutlulukla karşılandı.

17 yaş genel kategorisinde gümüş madalya kazanan FM Bahadır Özen, İstanbul Marmara Koleji'nde okurken, 17 yaş kızlar kategorisinde bronz madalya kazanan Şevval Doğan, Cevizlibağ - Doğa Anadolu Lisesi'nde öğrenim görüyor. 15 yaş kızlar kategorisinde yarışan ve bronz madalya kazanan diğer sporcu WFM Çağıl Irmak Arda ise İstanbul Alman Lisesi öğrencisi. 

7 yaş kızlar kategorisinde yarışan ve final turunda aldığı galibiyetle hanesine bir puan daha yazdıran Elvin Esma Büyük kategorisinde, 2'nci ile eş puanla 4'üncü olurken, 17 yaş genel kategorisinde yarışan FM Hüseyin Can Ağdelen 3'üncü ile eş puanla 5'inci oldu. 17 yaş genel kategorisinde hamle yapan FM Ömer Faruk Özer de şampiyonayı 7'nci sırada tamamlayarak 'en iyi 2000 doğumlu sporcu' ödülünü almayı başardı.

ARTIK HER YAŞ GRUBUNDAN BAŞARI GELİYOR

Türkiye, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hain terör saldırısının acısını yaşarken Rusya'dan gelen madalya haberleriyle satranç ailesi olarak buruk bir sevinç yaşadıklarını kaydeden TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Masum insanları hedef alan bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu hain saldırılar, bizleri durduramaz. Durmadan, duraksamadan, yılmadan, ülkemiz için, geleceğimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bir taraftan hain terör saldırıları ile mücadele ederken diğer yandan geleceğimiz olan gençlerimizi de umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmaması en önemli hedefimiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Tulay yaptığı açıklamada şöyle devam etti: "Rusya'da dünyanın 28 ülkesinden oldukça güçlü sporcuların yarıştığı Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda gençlerimizin elde ettikleri başarılar gururlandırdı. Ancak buruk bir sevinç yaşıyoruz. Türk satrancı yalnızca küçük yaş grubunda değil, her yaş grubunda artık başarılara imza atıyor. Bu başarılar bize TSF'nin okul öncesinde, ilköğretimde ve liselerde satranç sporuna yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerle doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

Türk satrancına ve Türk sporuna yaşattıkları haklı gurur nedeniyle tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bizim bu ülkeye, bu spora inancımız sonsuz. Bu ülkenin satranç sporunda da hak ettiği noktada olması en büyük arzumuz. Sporcularımız eskisinden daha hırslı, eskisinden daha azimli. 

Satranç ailesi olarak ülkemizin geçtiği zor günlerde birlik ve beraberlik içinde, güçlü duruşumuzdan ödün vermeden sımsıkı birbirimize tutunuyoruz. Biz, sporun, satranç sporunun aydınlığına inanıyoruz. Yaralarımızı el birliği ile saracağız. Bugün, yarın ve daima 64 karede her yere ışık saçmaya devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...