Irak'ta DEAŞ'tan kaçışlar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta DEAŞ'tan kaçışlar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Kerkük kentine bağlı iki buçuk yıldır terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Riyad ve Reşad nahiyelerinden sivillerin kaçışı sürüyor.

DEAŞ'ın bulunduğu söz konusu bölgelerde hayat şartlarının giderek ağırlaştığını söyleyen Riyad sakini Heniye Sahip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Memlekette yiyecek ve içecek kalmadı. Gece saatlerinde köyler arasından geçerek yola çıktık. Kerkük'e yaklaştığımızda DEAŞ militanları bizi takip etmeye başladı. Onları aşıp buraya kadar geldiğimize hala inanmıyoruz." dedi.

Reşad'tan kaçarak Kerkük'e sığınanlar arasında bulunan Sümeyye Galip de DEAŞ militanlarının kontrolünde korku içinde yaşadıklarını belirterek, "Korku ve endişe içinde yaşamak çok zor. DEAŞ militanları, Kerkük'e kaçanların evlerine girip her şeyi tahrip ediyor ve evleri yakıyorlar. Gençleri zorla topluyor örgütlerine katıp silahlandırıyorlar. Ölümü göze alarak kaçtık." diye konuştu.

Kerkük'ün güneyindeki Peşmerge gücü 1. Piyade Komutanı Goran Mecit ise DEAŞ militanlarından kaçanların sayısının her geçen gün arttığını ifade ederek, "Bugün bir grup sivil insan daha bize sığındı. Kaçanların çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Erkekler de var ama her halde bölgeden çıkmakta zorlanıyorlar, bu yüzden de daha çok ailelerinin kaçmalarına yardımcı oluyorlar." ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...