Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya'da 45 bin depremzede yardım bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Endonezya'da 45 bin depremzede yardım bekliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'nın Açe eyaletinde meydana gelen depremde evsiz kalan ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren 45 bin kişi yardım bekliyor.

Geçen hafta Endonezya'nın Açe eyaletine bağlı Pidie Jaya'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde evlerini kaybeden 45 bin kişi, yaşamlarını çadırlarda veya camilerde sürdürüyor.

Depremzede Muhammed Raşid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2004 yılındaki deprem ve tsunamide evim yıkılmıştı. Geçen haftaki depremde evim yine yıkıldı. Geçici yerleştirildiğimiz kamplar, plastik benzeri malzemelerden yapıldığından geceleri soğuğa, gündüzleri de aşırı sıcağa maruz kalıyoruz." dedi.

Raşid, kamplardaki olumsuz koşullara dikkati çekerek, "Kamplarda tuvalet ve banyolar yetersiz. Hijyen ve benzeri sorunlar nedeniyle rahatsızlanma endişesi taşıyoruz. Endonezya Devlet Başkanı, depremzedeler için yaklaşık bin 500 ila 3 bin dolar yardım sözü verdi ama bu yardımın ne zaman yapılacağı belirsiz. En kısa sürede yardım alıp, küçük de olsa bir eve sahip olmak istiyorum." diye konuştu.

"7 yaşındaki çocuğum artık zayıf düşmeye başladı"

Hamdani isimli bir depremzede de "İki küçük çocuğum var. Hastalanacaklar diye korkuyorum. Kaldığımız kamplarda zeminler plastikle kaplı. Geceleri rüzgara maruz kalıyoruz. 7 yaşındaki çocuğum artık zayıf düşmeye başladı." ifadelerini kullandı.

"Özellikle çocuklarda öksürük ve ishal vakalarında artış var"

Çaresizce çözüm beklediklerini anlatan Hamdani, hükümetin gerekli yardımları yapmasını ve derme çatma da olsa evini tekrar inşa etmek istediğini söyledi.

Bölgede kurulan kamplarda görev yapan doktorlar, gün geçtikçe sağlık şikayetlerinin arttığını, özellikle çocuklarda öksürük ve ishal vakalarında artış görüldüğünü belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...