Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple, Flickr’da en popüler marka

Düzenleyen: / Kaynak: TeknolojiOku
Apple, Flickr’da en popüler marka

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknolojiOku

iPhone'un milyonlarca kullanıcının cebinde bulunduğu gerçeği nedeniyle pazarda en çok kullanılan kameralardan birisi haline geldiği bir sır değil.

Cihazla çekilen görüntülerin kalitesinden bahsetmiyorum bile. Flickr, her yıl kullanıcıları tarafından en sık kullanılan kameralara gösteren yıllık raporunu yayınladı. Ve her yıl olduğu gibi bu yılda iPhone'un en üstte yer alıyor olması bir sürpriz olmadı.

Bu yılki veriler, iPhone piyasaya çıktığından bei büyük ölçüde çekillenen trendini gösteriyor. Akıllı telefonlar büyümeye devam ederken point, shoot ve DSLR fotoğraf makinelerinin 2016 yılında zemin kaybettikleri görülüyor. Akıllı telefonlar Flickr'a yapılan yüklemelerin %48'ini, DSLR ise %25'ini oluşturuyor. Point ve shoot kameraları ise %21'ini oluşturuyor. Son olarak ayna içermeyen kameralar ise %3'lük bir paya sahipler.

Akıllı telefonlar Flickr'a yüklenen fotoğrafların %48'ini oluşturuyor ve geçen yıla oranla bu oran %39 arttı. DSLR 2015'te %31 iken bu yıl %25, point ve shoot kameraları %25 iken bu yıl %21'e gerilemiş durumda. Aynasızlar ise oranını korumuş durumdalar.

Ancak Apple'ın gücünü gerçekten gösterdiği yerlerde, insanlar resimleri Flickr ile paylaşmak için kullandıkları cihazların markası açısından değerlendiriliyor. Apple, kullanıcı tabanının %47'sini elinde tutarak en popüler marka konumunda. Üstelik en iyi 10 aygıttan 8'i iPhone. Dikkat çeken ilk üç pozisyonu ise iPhone 6, iPhone 5s ve iPhone 6s oluşturuyor. Anlaşılan sadece yayınlanan iPhone 7'nin piyasaya yeni girmiş olması iPhone 6'ların orada rahat bir şekilde yer almasını sağlamış durumda ki bu gerçekten şaşırtıcı.

En iyi 10 cihaz listesinde Apple haricinde Canon'un 5D Mark III ve 5D Mark II'si yer alıyor. Canon'un kendi pazarın yüzde 24'ünü elinde tutuyor.

Apple'ın yeni Portre Modu özelliğinden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için bazı ipuçları paylaşan şirket, Flickr'da en çok kullanılan Apple aygıtlarının 6. sırasında iPhone 7 Plus'ın olduğunu ileri sürüyor. Portre Modu ipuçlarına buradan devam ederek ulaşabilirsiniz.

Flickr'ın 2016 yılı yıllık raporundaki grafiklere ise şu şekilde;

Apple, Flickr’da en popüler marka

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknolojiOku
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...