UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri belli, 3'lü çekebiliriz!

Düzenleyen:
UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri belli, 3'lü çekebiliriz!

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda dün kuralar çekildi ve üç temsilcimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ile Osmanlıspor’un rakipleri belli oldu.

Ekiplerimiz ilk maçlarını 16 Şubat’ta deplasmanda rövanşları ise 23 Şubat’ta sahasında oynayacak Seribaşı olarak katıldığımız kura çekiminde temsilcilerimiz ilk maçları 16 Şubat’ta deplasmanda, rövanşları ise 23 Şubat’ta sahasında yapacak. Eşleşmede güvenlik açısından dikkat çeken ayrıntı Beşiktaş ve Osmanlıspor’un durumu. Rakip İsrail temsilcisi Hapoel Beer. “Siyah-beyazlılar pasaport kontrolünde yoğun bir sorguyla karşılaşabilir!” Osmanlıspor’u ise “Ateşli ve Türkler’e karşı örgütlenmesi yüksek ihtimal bir taraftar grubu karşılayabilir” uyarısında bulunalım ve rakipleri tanıyalım…

HAPOEL BEER SHEVA
Sürprizlerin takımı

İsrail Ligi’nde geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan, bu sezon ise geride kalan 13 hafta sonunda bir maçı eksik olmasına rağmen Şota Arveladze’nin çalıştırdığı Maccabi Tel Aviv’in yedi puan önünde şampiyonluğa koşan Hapoel Beer Sheva, Avrupa’daki sürprizleriyle dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Olympiakos’u safdışı bıraktıktan sonra İskoçya’nın Celtic takımına elenen ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden İsrail temsilcisi, B Grubu’nu Inter ve Southampton’ın önünde tamamlayarak adını ikinci tura yazdırmayı başardı. Ligde 12 maçta 35 gol atan ve kalesinde sadece beş gol gören Hapoel’in en golcü ismi ise 16 maçta 13 gol kaydeden Anthony Nwakaeme.

Kuruluş tarihi: 1949
Teknik Direktör: Barak Bakhar
Piyasa değeri: 13 milyon avro
Stat: Arthur Vasermil (12500)

KRASNODAR
Sahibi dolar milyarderi!

22 Şubat 2008’de yani Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Sevilla’yı Kadıköy’de 3-2 mağlup ettiği karşılaşmadan sadece iki gün sonra kuruldu. Kulübün sahibi serveti 7.2 milyar doları bulan Rus iş adamı Sergey Galitsky. Rusya’nın en büyük market zinciri Magnit’in sahibi olan Galitsky’nin kulübüne bugüne kadar 300 milyon dolara yakın yatırım yaptığı ifade edilirken, bu paranın geri dönüşü Rusya Ligi’nde geçtiğimiz sezon alınan dördüncülük oldu. En önemli oyuncusu geçen sezonu 17 gol ve 14 asistle tamamlayan Pavel Mamaev. En golcüsü ise bu sezon 18 maçta 15 gol atan Fedor Smolov. Çok amaçlı kullanılan stadını ise Türk firma yaptı. 

Kuruluş tarihi: 2008
Teknik direktör: Igor Shalimov
Piyasa değeri: 96 milyon avro
Stat: Krasnodar Stadı (34291)


OLİMPİAKOS
Tanıdık yıldızlar var

Yunanistan Ligi’nde geçen sezon Vitor Pereira’nın yerine göreve gelen Marco Silva yönetiminde 30 maçta 28 galibiyet, 1 beraberlik ile en yakın rakibine 30 puan fark attı şampiyon oldu. Olimpiakos, bu sezon da bir başka Portekizli Paulo Bento yönetiminde ligde en yakın rakibinin dört puan önünde lider. 43 şampiyonlukla Yunanistan futboluna ambargo koyan Olimpiakos, ülkedeki mali kriz nedeniyle bu sezon çok sayıda yıldızını satsa da kadrosunu geçen sezon Trabzonspor’da forma giyen Cardozo ve Marin’le güçlendirdi. Camiasso, Dominguez ve Martins gibi oyuncuların forma giydiği Yunan ekibin en golcüsü Brown Ideye (11 gol).

Kuruluş tarihi: 1925
Teknik Direktör: Paulo Bento
Piyasa değeri: 82 milyon avro
Stat: Georgios Karaiskakis (32115)

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...