Bienvenu, Eskişehirspor'la anlaştı

/ Kaynak: CHA
Bienvenu, Eskişehirspor'la anlaştı

SPOR Haberleri  / CHA

Eskişehirspor, genç orta saha oyuncusu Alper Potuk'un transferi neticesinde Eskişehirspor'a verilen Henri Bienvenu ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

Sezonun bitiminin ardından Eskişehirsporlu oyuncu Alper Potuk, Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, Alper Potuk transferi için Eskişehirspor'a 6 milyon 250 bin Euro'nun yanı sıra Orhan Şam ve Bienvenu''yü verdi. Yaşanan bu transfer sonrası bonservisi Eskişehirspor'a geçen Henri Bienvenu, kırmızı siyahlı kulüple anlaşma sağladı. Eskişehirspor resmi internet sitesinden duyurulan transfer için şu ifadelere yer verildi: "25 yaşında, 1.80m. boyunda olan ve forvet bölgesinde görev alan Kamerun'lu futbolcu, daha önce Tunus Ligi'nde Bizerte ve Esperance, İsviçre'de Young Boys, Türkiye'de Fenerbahçe ve İspanya'da Zaragoza takımlarında yer almış, ayrıca Kamerun Milli takımında da görev yapmıştır. Bienvenu'ye Eskişehirspor'a hoşgeldin der, başarılı bir futbol kariyeri dileriz."
BİENVENU KİMDİR?
Henri Bienvenu, profesyonel futbolculuk kariyerine 2004 yılında 17 yaşında Fildişi Sahili Premier Division ekiplerinden Cotonsport Garoua'da başladı. 2010 yılında ise İsviçre'nin BSC Young Boys takımına transfer oldu ve burada 49 maçta 21 gol attı. 2011 yaz transfer döneminin sonunda Süper Lig kulüplerinden Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Ayrıca Bienvenu, 2010 yılında Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe ile Young Boys arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 yenildiği maçtaki tek golü attı. Kamerunlu golcü Fenerbahçe forması altında ilk maçına Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonunun ilk maçında Orduspor karşısında çıktı ve Fenerbahçede 42 Maçta 15 Gol attı.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...