Hamilelikte balık tüketin

Düzenleyen:
Hamilelikte balık tüketin

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

stanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Yeşim Görgün: En önemli iyot kaynağı deniz ürünleridir. Ayrıca yemeklerde kullanılan tuzların içinde iyot olması önemlidir...

Bebeğin sağlıklı gelişimi için hamileliğin her döneminde özel bir beslenme programı uygulanması gerektiğini söyleyen İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Yeşim Görgün, 5. aydan sonra enerji ihtiyacının arttığına dikkat çekerek, anne adayının ekstradan 300 kalori alması gerektiğini söyledi. Özellikle iyot eksiklğinin zeka gerilikleri  ve doğumsal sakatlıklara yol açacağını belirten Dr. Görgün “En önemli iyot kaynağı deniz ürünleridir. Ayrıca yemeklerde kullanılan tuzların içinde iyot olması önemlidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...