Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gripper varken Pokemon Go da neymiş?

Düzenleyen:
Gripper varken Pokemon Go da neymiş?

TEKNOLOJİ Haberleri

Antalyalı iki genç tarafından geliştirilen Gripper ile kullanıcılar sokak ve caddelerde topladığı ödüllerle indirimler kazanıyor

Ömer Temür - Gripper, Türk gençlerinin imkân verildiği zaman neler yapabileceğinin belki de en güzel örneklerden biri. Öyle garajdan çıkmış bir uygulama değil. İstanbul ya da Ankara’da olmanın nimetlerinden faydalanmadılar. Melek yatırımcıların ya da fon desteği de almadılar. Onlar sadece hayallerinin peşinde koştu. Gripper anasınıfından beri arkadaş olan Ali Can Taner ve Sadi Düldül adlı Antalyalı iki gencin kendi imkanlarıyla geliştirdiği bir tür mobil ödül uygulaması. Pokemon Go ile hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor. Ancak bir farkla; Gripper Pokemon Go’dan çok önce piyasaya çıkmasına rağmen hak ettiği yeri alamadı. Ancak sağladığı fayda ile Pokemon Go’nun çok daha ilerisinde. Pokemon Go’da insanlar sanal bir canavarın peşinde sokak sokak koşarken Griper da her atılan adımın bir karşılığı var. İnsanlar topladıkları ödülü gerçek hayatta faydaya dönüştürebiliyorlar. Aynı şekilde işletmeler de ödüllü kampanyalarla daha çok kullanıcıya ulaşıyor. Şirketin ortaklarından Ali Can Taner mayıs ayında itibaren hizmet vermeye başlayan uygulama ile bugüne kadar 600 bin lira ödül dağıttıklarını belirterek “Kısa zamanda 272 işletme ve 60 bin kullanıcıya ulaştık. Uygulamamızda binlerce ödül var” dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Pokemon Go’da olduğu gibi Gripper’da da Google’un harita uygulamasını kullandıklarını belirten Taner, sistemin işleyişi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Uygulamanın bir tarafından işletmeler diğer tarafından kullanıcılar bulunuyor. Mesela pizza satan bir işletme satışlarını artırmak istiyor. Diyelim ki bu işletme Mecidiyeköy’de. Biz o firmaya ‘bir pizza alana kola bedava’ gibi bir kampanya düzenliyoruz. Pokemon Go’ya benzer şekilde kola ödülünü sokaklara ve caddelere sanal olarak yerleştiriyoruz. Kullanıcı adrese gelip ödülün sahibi oluyor. Daha sonra ödülü veren işletmenin adresine giderek hem pizzasını yiyor hem de yanında kolasını içiyor”. Şu an Antalya ve Ankara’da hizmet verdiklerini dile getiren Taner “İstanbul’da da hizmet vermeye başladık. Sırada İzmir ve Bursa var. 2017 sonuna kadar 2,3 milyon kullanıcı ve 17 bin işletme hedefliyoruz” diye konuştu. 

Yengeçler işbaşında
Gripper’ın İngilizce “kıskaca almak” anlamına geldiğini belirten Ali Can Taner “Bu sebeple logomuzda yengeç figürü kullandık. Ayna zamanda uygulamayı kullanıcılar için bir oyunu dönüştürdük. İlk başladığınızda “Yumurta Yengeç” olarak başlıyorsunuz. Yakaladığınız ödülleri kullandıkça puan kazanıp seviye atlıyorsunuz. Seviyeler arttıkça da mesela ödül yanına gitmenize  gerek kalmıyor. 50 metre kala o ödülü alabiliyorsunuz” dedi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...