FED kararı yarın! Son 11 yılın 2’nci faiz artışı

Düzenleyen:
FED kararı yarın! Son 11 yılın 2’nci faiz artışı

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası (FED), 4 defa faiz artırım beklentisiyle başladığı 2016’yı, tek faiz artışıyla kapatmaya hazırlanıyor.

Büyük bir sürpriz yaşanmaması halinde yaklaşık 11 yılın ikinci faiz artırımı yarın açıklanacak. Destek Yatırım’ın analizinde “FED faiz artışının gerçekleşmesi, beklentilerin satın alındığı ama gerçeklerin satıldığı bir ortamda, dolarda az da olsa bir gerileme veya en kötü ihtimalle son zamanlarda yaşanan çıkışın hızının kesilmesine sebep olabilir. Piyasaların esas bakacağı konu, 2017 içinde gerçekleşmesi beklenen faiz artışı programının ne şekilde olacağıdır. Mart ayına kadar gelebilecek ABD verilerindeki ufak tefek ekonomik anlamda sendeleme belirtileri, faiz artışı programının temmuza kaymasına sebep olabilir. Yıl sonuna kadar dolar/TL kurunun 3,45-3,50 aralığında yer alabileceğini, BİST 100’ün de 78.000-80.000 aralığına gelebileceğini düşünmekteyiz” denildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...