Dolar 3,48 seviyesinde (Dolar ne kadar? | 13 Aralık 2016)

Düzenleyen:
Dolar 3,48 seviyesinde  (Dolar ne kadar? | 13 Aralık 2016)

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada dolar 3,4820 liradan, euro ise 3,7030 liradan güne başladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 3,4800 liradan alınan dolar 3,4820 liradan, 3,70 liradan alınan euro ise 3,7030 liradan satılıyor. Önceki kapanışta doların 3,5060 liradan, euro ise 3,7200 liradan satılmıştı. 

PİYASA TURU: Dolarda sabah sessizliği

09:11 Petrolde heyecan bitti

Petrol fiyatları Asya'da talebin artması ve OPEC ile örgüt üyesi olmayan ülkeler arasındaki üretimi sınırlama anlaşmasının somutlaştığına dair gelen sinyallerle yaşadığı yükselişlerin ardından bu sabah değer kaybediyor.

Dün 57 doları aşan brent varil fiyatı bu sabah düne göre yüzde 0,32 kayıpla 55,51 dolarda.

Petrol dün 57 doları aşarken Nijerya Petrol Bakanı Emmanuel Kachikwu, 60 doların OPEC açısından kayaç gazı üreticilerinin devreye girmemesi için ideal fiyat olacağını söylemişti. Enerji analistleri, kesinti anlaşması gerçekleşmesi halinde yükselecek fiyatın ağırlıkla ABD'li kayaç gazı üreticilerinin maliyetlerini dengeleyerek yeniden petrol üretmeye başlayabileceklerinden endişe ediyorlardı.

09:05 Asya boğaları Fed öncesi kararsız seyir izledi

Asya piyasalarının geri kalanına ise karışık bir seyir var. Şu ana kadar negatif ve pozitif bölge arasında dalgalanan Japon borsasında Nikkei225 endeksi yüzde 0,37 yükselişte. Avustralya ASX200 yüzde 0,32 düşüşte ve Güney Kore KOSPI yüzde 0,16 yukarıda. 

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeks ise yüzde 0,1 düşüşte.

Fiyatlamaları değerlendiren  Sumitomo Mitsui Varlık Yönetimi Stratejik Yatırımlar Departmanı Genel Müdürü Masashi Oda, , "Piyasa yarın Fed'den bir faiz artışını fiyatlamış durumda ve bazıları bu sonucun açıklanması durumunda kâr satışı yapmaya bile hazır" dedi.

08:55 Çin borsası güçlü verileri de sattı

Yarın 22:00'da sonuçları açıklanacak olan Fed FOMC Aralık ayı toplantısı bugün başlarken dün sert düşen Çin borsası toplantı öncesi olumlu Çin verilerini de satış için kullandı.

Çin'de perakende satışlar ve sanayi üretimi Kasım ayında hızlanarak ekonomik istikrarı işaret etti. Sanayi üretimi Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.2 tırmandı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin yüzde 6.1 artış göstermesi bekleniyordu. Perakende satışlar ise söz konusu dönemde yüzde 10.8 arttı. Beklenti yüzde 10.2'ydi. Veriler,  Barclays  Çin Başekonomisti Jian Chang tarafından "Kısa vadede, Çin'in küresel ekonomi için bir istikrar faktörü olmaya devam ettiğini söyleyebiliriz" ifadesiyle yorumlandı.

Dün sigorta sektörünün hisse alımlarının kısıtlanacağı haberiyle yüzde 2'nin üzerinde değer kaybeden Şangay Bileşik Endeks, bu sabah yüzde 0,70 kadar değer kaybediyor. CMC Markets'tan Margaret Yang, "Çin ve Hong Kong piyasaları için Fed faiz artırımı risk-off algı oluşturuyor." diyor. Yang Çin borsasındaki satışlarda sigorta sektörü alımlarının kısıtlanması ile Trump'ın Çin içi negatif yorumlarının da etkili olduğunu vurguladı. 

08:50 Türk Lirası'nda günün ilk işlemleri nasıl bir tablo çiziyor?

Geçtiğimiz haftayı 3,4869'dan kapatan Dolar/TL, hafta sonu Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırıları ardından yeni haftaya yükselişle başlamıştı. Kur, dünkü işlemlerde 3,53'ü aştıktan sonra bu sabah ise 3,4780'de.

Euro/TL 3,7384'e kadar yükseldikten sonra aynı anda 3,6990'da.

Sterlin/TL ise 4,45'i gördükten sonra 4,4070'de.

Dün TÜİK'in yeni hesaplama yöntemiyle açıklanan 3. çeyrek GSYH verisi daralmaya işaret etmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...