BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Zayıflatan karışım: Ballı elma sirkesi

Zayıflatan karışım: Ballı elma sirkesi

Kokusundan dolayı pek çok kişinin sirkeyi sevmediğini dile getiren Kükrer Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, “Gerek tadı gerekse kokusuyla sirkeyi farklılaştıracak meyvelere yöneldik” dedi



Kokusundan dolayı pek çok kişinin sirkeyi sevmediğini dile getiren Kükrer Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, “Gerek tadı gerekse kokusuyla sirkeyi farklılaştıracak meyvelere yöneldik” dedi “SİRKENİN TADINI FARKLILAŞTIRMAK İSTİYORUZ” Arkadaşımız Özlem Yılmaz’ın sorularını cevaplandıran Kükrer Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, sirkeyi sevdirmek için üzüm dışında, gerek tadı gerekse kokusuyla sirkeyi farklılaştıracak meyvelere yöneldik. Üzüm sirkesinin yanı sıra Ballı Elma Sirkesi, Nar Sirkesi, Hurma Sirkesi, Elma Sirkesi, Limon ve Sirke, Vişne Sirkesi, Balsamik Sirke üretiyoruz” dedi. Sirkeyi sofraların vazgeçilmezi haline getirmeyi misyon edindiklerini söyleyen Kükrer Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, “Sirkeye yeni tatlar kazandırarak geniş kesimlere sevdirmek için Ar-Ge çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz” dedi. 1915 yılında Eskişehir Odunzaparı’nda sirke işine başladıklarını söyleyen Gülel, “Üzüm sirkesi, elma sirkesi ve nar ekşisinde açık ara pazar lideriyiz. Ballı elma sirkesi, hurma, vişne ve nar sirkesi, elma ve erik ekşisi zaten rakibi olmayan ürünlerimiz” dedi. > Sirkeyi sevmeyenlere ne tavsiye edersiniz? Sağlıkları için sirkeyle barışmalarını... Birçok kişi kokusu sebebiyle sirkeyi tüketmiyor. Üzüm dışında, gerek tadı gerekse kokusuyla sirkeyi farklılaştıracak meyvelere yöneldik. Üzüm sirkesinin yanı sıra Ballı Elma Sirkesi, Nar Sirkesi, Hurma Sirkesi, Üzüm Sirkesi, Elma Sirkesi, Limon ve Sirke, Vişne Sirkesi, Balsamik Sirke üretiyoruz. Türkiye’de Balsamik sirke üretimini başlatan ilk şirketiz. Balsamik sirke sadece İtalya’nın Modena Bölgesi’nde yetişen, Modena üzümlerinden üretilebiliyor. Modena’dan kurutulmuş, toz halinde bulunan bu özel üzümü ithal ederek tesislerimizde kendimize has yöntemlerle sirke haline getiriyoruz. Sirkeyi sevmeyenlere bu ürünlerimizi öneririz. > Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz? İhracata 2006’de başladık. Bir yılda 2 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. 2009’da bu rakam 3 milyon dolar seviyesine ulaştı. Amacımız ihracat rakamlarımızı yükseltmek. Sirkeyi daha çok Orta Doğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Yeni ürünümüz Ex-sir’e yurt dışından büyük bir talep var. Kemal Kükrer ürünleri bugün 81 ilde 30 bin, Ex-sir ise 7 bin noktaya ulaşıyor. Kemal Kükrer’in vizyonu şudur: “Ya yapılmışın en iyisini ya da yapılmamışı yapmak”. Biz sürekli kendisini yenileyen bir markayız. 33 kuruşa sağlığı koruyor Yeni ürün Ex-sir’in, meyve ve sebzeleri yüzeyindeki mikrop, bakteri, parafin ve her türlü zirai ilaçtan arındırdığını söyleyen Sabri Gülel, “Yüzde 100 bitkisel bazlı bir solüsyon olan Ex-sir, su ve geleneksel yöntemlerin başaramadığını başarıyor. Sebze ve meyvelerin yüzeyindeki zararlı maddeleri 2-3 dakika içinde yüzde 100’e varan oranlarda hızla yok ediyor. Günde ortalama 1.5 kg sebze ve meyve tüketen bir aile 45 günde 1 litrelik Ex-sir tüketiyor. Ex-sir’le günde 33 kuruşa ailenizin sağlığını korumanız mümkün” dedi. Patent sahibi Ex-sir’in içeriğinde mısır ve Hindistan cevizinden elde edilen yüzey aktif madde, şeker pancarından elde edilen organik asit, bitkilerden elde edilen organik çözücü, ylang ylang yağı, tarçın yağı, beyaz sirke ve su bulunduğunu belirten Gülel, “Hiçbir kimyasal madde içermediği için insan sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmuyor. Her 1 lt suya 30 cc (yarım kapak), her 2 lt suya 60 cc (1 tam kapak) Ex-sir koyduktan sonra 2 - 3 dakika bekletip ardından sebze ve meyveleri, Ex-sir’li suyla ovalamanız ve temiz suyla durulamanız yeterli oluyor” diye konuştu. Mikroplar barınamıyor > Sirkenin faydalarını sizden dileyebilir miyiz? Hazmı kolaylaştıran, safra rahatsızlıklarını gideren, diş etlerini ve diplerini mikroplardan arındırarak onaran, kolesterolü düşüren, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen, ateş düşüren sirke kalp kasları dahil tüm kas yapısını güçlendirmeye kadar birçok konuda faydaları tescil edilmiştir sirkenin. Öte yandan sirkenin bulunduğu hiçbir ortamda mikrop barınamıyor. Örneğin tarih kitaplarına baktığımızda, Orta Çağ’da tüm salgın hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve dezenfektasyon amaçlı kullanıldığını görüyoruz. Bugün bile hanımlar, halı ya da cam silerken suya bir çay bardağı sirke karıştırdıklarında uzun süreli parlaklık ve hijyen elde ederler... Zayıflamak için ballı elma sirkesi > Zayıflamak isteyen kişiler sirke tercih ediyor. Bu kişiler sirkeyi nasıl tüketmeli? Diyetisyenlerin listelerinin yanında önerdikleri fonksiyonel bir sirkemiz var: Ballı Elma Sirkesi. Kilo yönetimini destekleyen bu ürünümüz, salatalara da farklı lezzet katıyor. Sağlığınıza sağlık katan bu ürünümüz bal ve elmanın birlikte fermantasyonu sonucunda sirke haline getiriliyor. Ballı elma sirkesini ılık bardak suyun içine ya da maden suyuna 1/4 oranında ilave ettiğinizde kilo yönetimi konusundaki etkisini kısa sürede görüyorsunuz. Tok veya aç karnına içilebilen bu karışım, metabolizma hızını artırıyor ve yağların rahat yakılmasında etkili oluyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 106630
    % -0.15
  • 5.6904
    % -0.06
  • 6.3089
    % 0.08
  • 7.3689
    % 0.1
  • 269.298
    % -0.19
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT