Bursa'da Gezi Parkı eylemleri gece de sürdü

/ Kaynak: CHA
Bursa'da Gezi Parkı eylemleri gece de sürdü

YAŞAM Haberleri  / CHA

İstanbul Taksim Gezi Park olaylarını protesto etmek amacıyla Bursa'da düzenlenen eylem sürüyor.

Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruplar ile Bursa polisi arasında gerginlik sürüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'a takviye gönderilmesiyle şehir merkezsinde toplanan binlerce kalabalık için Valilik önüne jandarma ekipleri de çağrıldı. Heykel'de toplanan kalabalık protestolarını sürdürüyor. Valilik önünü asker ve polisler çember altına aldı. Gezi Park olaylarını protesto etmek amacıyla dün akşam saatlerinde şehrin muhtelif bölgelerinde protesto eylemleri düzenlendi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Teleferik, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Yüksek İhtisas, Atatürk Anıtı ve Hürriyet Mahallesi'nde buluşarak protesto eyleminde bulundu. Atatürk Anıtı önünde kalabalık saatlerce slogan attı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda toplanan grup ise İzmir Yolu'ndan Heykel'e doğru yürümeye başladı. Saatler süren yürüyüş ile Heykel'de diğer grupla buluşan kalabalık, eylemlerini Bursa Valiliği önünde sürdürdü. Şehrin ana caddesi sayılan Atatürk Caddesi ile Altıparmak, saatlerce araç trafiğine kapalı kaldı. Polis, valilik önünde geniş güvenlik önlemi alırken, Vali Şahabettin Harput'un talimatıyla Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 100 civarında komando timi de Bursa Valiliği önüne geldi. Askerleri gören kalabalık, tezahüratlarla askerlere destek verdi. Eylemcilerden kimisi askerlerle hatıra fotoğrafı çektirirken kimisi de 'askere uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Yaklaşık 6 bin eylemci, saatlerce slogan attı. Kalabalık grup, 'Hükümet istifa', 'Askere vuran eller kırılsın' sloganları atıyor. Tencere ve tavalarla slogan atan kalabalık, protestolarını sürdürüyor.
Saatlerin gece yarısını geçmesiyle birlikte alandaki binlerce kişi dağıldı. Yetkililer, eylemcilerin evlerine gitmesi için belediye otobüsü tahsis etti, metro seferleri düzenlendi. Alanda kalan yaklaşık 400 kişilik grup ise slogan atmaya devam ediyor.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...