Ağır ceza avukatı, stresini beslediği 400 kanaryayla atıyor

Düzenleyen:
Ağır ceza avukatı, stresini beslediği 400 kanaryayla atıyor

YAŞAM Haberleri

Antalya’da Ağır Ceza avukatı ve Büyük Antalyaspor Derneği başkanı Aziz Çetin, çocukluğundan beri kanarya kuşlarına karşı olan ilgisini hobiye dönüştürerek, bugün 10 türde 400 kuşa ulaştı. Duruşma arasında dahi kuşlarını ziyarete gelen Çetin, başarısının sırrını bu hobisine bağladı.

Antalya’da Ağır Ceza avukatı evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Aziz Çetin, meslektaşları arasında ilginç hobisi ile öne çıkıyor. Çocukluğunda dayısından gördüğü Kanaryalara tutkusu yıllar geçtikçe artan Çetin’in yolu İstanbul’daki kanarya dernekleri ile tanışması ile daha da arttı. İlk olarak evinde 2 kanarya ile besleme yapmaya başlayan Çetin, avukatlık mesleğine başlamasıyla birlikte kuşlarının sayısı hızla arttı. Yıllardır hobi olarak kanarya besleyen genç avukat, son yıllarda ise bu alanda profesyonelleşti. 

"Özel yer kiraladı" 
10 türde yaklaşık 400 kanarya sayısına ulaşan Çetin, çareyi ise bir iş yerini kiralamada buldu. Bu iş yerini özel olarak tasarlayan ve 400 kuşuna itina ile bakım yapan başarılı avukat, hem uluslar arası alanda bir kanarya hakemi hem de katıldığı yarışmalarda sayısız madalya ve kupa kazanan bir kanarya sever oldu. Çetin, şimdilerde İspanya’nın Almeria, kentinde düzenlenecek olan 2017 Kanarya ve Doğa Kuşları Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Çetin, diğer yandan ise Antalya Adliyesine yakın bir yerde bulunan kanaryalarının yanına duruşma arasındaki dahi giderek stresini atıyor. Başarısının sırrının kanarya hobisi olduğunu dile getiren Çetin, kuşları sayesinde katıldığı yarışmalar ile hem gezdiğini hem de yeni arkadaşlıklar kurduğunu vurguladı. 

16 yıldır Antalya’da avukatlık yaptığını belirten Aziz Çetin, 25 yıldır ise hobi olarak kanarya kuşu beslediğini söyledi. 
Çocukluğunda dayısının beslediği Kanaryalardan etkilenerek kendisinin de bir kafesle kanarya beslemeye başladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...