Antakya'da Gezi Parkı çatışması

/ Kaynak: CHA
Antakya'da Gezi Parkı çatışması

YAŞAM Haberleri  / CHA

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, Taksim 'Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmek isteyen 2 bin dolayında kişi polisle çatıştı.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, Taksim 'Gezi Parkı'nda yaşananları protesto etmek isteyen 2 bin dolayında kişi polisle çatıştı. Polis, eylemci gruba birber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler Armutlu Mahallesinde çöp konteynerlerini ateşe verdi. Armutlu Mahallesinde ve Uğur Mumcu alanında toplanan gruba mahallenin önde gelenleri başta olmak üzere çok sayıda kişi, "sakin olun, polise taş atmayın" uyarıları yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mahallenin giriş ve çıkışları Çevik Kuvvet tarafından kapatıldı. Sağduyu çağrılarına taş atarak cevap veren gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale eden grup ara sokaklara kaçtı. Eylemi 30 kadar kişi devam ettirdi. Polise sapanla taş atan grup, cadde üzerinde devirdiği konteynerleri ateşe verdi. Eylemci gruba müdahale eden polis araçlarına apartmanlardan saksı, taş ve dolu içki şişeleri atıldı. Grupla polis arasında çatışmalar halen sürüyor. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...