Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malatya'da gösteriler olaysız sona erdi

/ Kaynak: İHA
Malatya'da gösteriler olaysız sona erdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Malatya'da, Taksim'de düzenlenen 'Gezi Parkı' eylemlerine destek için toplanan bir grup, gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından olaysız dağıldı.

Gezi Parkı eylemlerine destek olmak isteyen yaklaşık bin kişilik grup, Paşaköşkü Mahallesi Yeşilyurt Caddesi üzerinde toplandı. Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki AK Parti il binasına yürümek isteyen grubu polis ekipleri 100. Yıl Kavşağı'nda durdurdu. Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile 3 itfaiye aracı hazır bulunduruldu. Zaman zaman gruptan bazı göstericiler, provokatif davranışlar sergileyerek polise pet ve cam şişe ile taş attı. Hazır bekleyen polis ekipleri bu tahriklere karşı bir tepki göstermedi. Hoparlörle gruba sakin olmaları, sağduyulu davranmaları telkininde bulunuldu. Malatya Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Mustafa Aygün de gösterinin sürdüğü bölgeye gelerek grubu yatıştırmaya çalıştı. Vali Şahin, grupta bulunan sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile görüşerek provokasyonlara karşı duyarlı olunmasını, göstericilerin tahriklere kapılmamasını istedi. Görüşmenin ardından grup dağılmaya başladı. Emniyet amiri, olaysız bir şekilde dağılan eylemcilere anons ile teşekkür etti.

Vali Vasip Şahin, eylem sonrası yaptığı açıklamada, sağduyulu davranan kent insanına teşekkür etti. Şehrin geçmişte çok acı tecrübeler yaşadığını anımsatan Şahin, "Bu yüzden Malatya çok dikkatli, çok soğukkanlı, sağduyulu. Tüm kesimlerinde aynı hassasiyet, aynı dikkat ve aynı itinalı davranış hakim durumda. Bugün de inşallah öyle oldu. Bütün vatandaşlarımıza özelikle sükunet tavsiye ediyorum. Demokratik tepkilerini göstermelerini kanunlarımızda mevzuatlarımız izin veriyor, anayasal bir haktır. Buna saygı duyuyoruz. Bu demokratik hakkı kullanırken başkalarının haklarının ihlal edilmemesi de en önemli prensiplerden birisidir. Kanun ve nizam hakimiyetini sağlamak gibi bizim ayrıca bizim yönetim, valilik ve emniyet olarak görevimiz var" diye konuştu. Gösteri olaysız sona erdi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...