Almanya, Arap baharıyla karşılaştırılamaz

Almanya, Arap baharıyla karşılaştırılamaz

DÜNYA Haberleri

Taksim Gezi Parkı'yla ilgili gelişmeler batı dünasında ilgiyle izleniyor. Alman yetkililer, Gezi Parkı protestolarının Arap Baharı ile karıştırılamayacağını açıkladı

Taksim Gezi Parkı'yla ilgili gelişmeler batı dünasında ilgiyle izleniyor. Alman yetkililer, Gezi Parkı protestolarının Arap Baharı ile karıştırılamayacağını açıkladı. Almanya Başbakanı Merkel, Türk polisinin göstericilere yönelik sert tutumunu endişeyle izlediği mesajını verdi. Dışişleri Bakanı Westerwelle ise durumun Arap Baharı ile karşılaştırılamayacağını vurguladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan hükümeti protesto gösterileriyle ilgili açıklamasını hükümet sözcüsü aracılığıyla yaptı. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert düşüncenin özgürce ifadesi ve toplanma özgürlüğünün 'bir demokraside temel hak' olduğunu belirterek, "Hukuk devleti anlayışı, güvenlik makamlarının her zaman orantılı ve uygun hareket etmesini gerektirir" dedi. Tüm tarafları itidale çağıran Alman hükümet sözcüsü şu an 'gerilimin düşürülmesi ve diyalog zamanı' olduğunu söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de sağlıklı bir kalkınmanın düşünce ve gösteri özgürlüğünden geçtiğini belirtti. Alman N24 televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Westerwelle, son gösterilerin Türkiye'nin bir devrimin eşiğinde olduğu anlamına gelmediği görüşünü dile getirerek, Türkiye'deki durumun Kuzey Afrika ülkelerindeki hareketler ve Arap Baharı ile karşılaştırılamayacağını belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...