Ankara'da 10 ambulans yakıldı

/ Kaynak: AA
Ankara'da 10 ambulans yakıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Gezi Parkı protestocuları, Ankara'da 10 ambulansı ateşe verdi. Polise gaz taşıdığı dedikoduları yüzünden hedef haline getirilen cankurtaran personeli zor durumda

Taksim Gezi Parkı protestolarında, sosyal medyada ortaya atılan provakasyon mesajları, en çok sağlık ekiplerini zor durumda bıraktı. İstanbul ve Ankara'da saldırganların hedefi haline gelin 112 Acil Servis çalışanları, kendilerine yönelik karalama kampanyalarından en çok acil sağlık desteğine ihtiyacı olanların zarar gördüğü görüşünde Ankara Sağlık Müdürlüğü, gösterilerin başladığı günden itibaren 112 Acil Servis hakkında bazı görsel yayın organlarında ve sosyal medyada yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı görsel yayın organlarında ve sosyal medyada, "112 Acil Servis ambulanslarının kapılarının kilitli tutulduğu ve hasta nakli yapılmadığı, ambulansların içlerinde maskeli polislerin bulunduğu ve yaralıları tutukladığı, ambulanslarla gaz veya mühimmat taşındığı" yönünde iddiaların yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, ''Gösterilerin başladığı ilk günden itibaren büyük özveriyle görevlerini yürüten 112 Acil Servis ekiplerimizle ilgili yapılan bu ve benzeri yayınlar gerçekten uzak ve tamamen asılsız olup, kamuoyunun yanılmasına sebep olmaktadır'' ifadesi kullanıldı. Bu tür gerçek dışı beyanların ambulansların göstericiler tarafından durdurulmasına, içlerinin aranmasına, ekiplerin hırpalanmasına, ambulanslara fiziki zarar verilmesine neden olduğu belirtilen açıklamada, şunlar bildirildi:
''Şu an itibariyle 10 ambulansımız göstericiler tarafından kullanılamaz hale getirilmiştir. Bugüne kadar herhangi bir ambulansımızda tek bir polis, gaz veya mühimmat taşınması hadisesi olmamıştır. Bu tür haberler, tek gayesi başka hiçbir amaç gözetmeden sadece ihtiyacı olan kişilere acil yardım ulaştırmak ve hastaneye nakletmek olan ekiplerimizin görevlerini yapmalarını zorlaştırmakta, personelimizin can güvenliğini tehlikeye atmakta ve kişilerin ihtiyacı olan ilk yardımı almalarında gecikmeye sebep olmaktadır. Bu nedenle sorumluluk sahibi olan herkesi bu tür gerçek dışı beyanları vermek veya yayılmasını sağlamaktan uzak kalmaya, tüm vatandaşlarımızı ambulanslarımızın çalışmasını güçleştirmek yerine yardımcı olmaya ve medya organlarını, bu tür gerçekdışı haberlerin yayılmasının doğuracağı olumsuz sonuçları bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Halkın sağlık hizmeti almasına engel olacak sonuçlar doğuracak her türlü asılsız beyanların hukuki takipçisi olacağımız hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...