Bursa'da Gezi Parkı yürüyüşü

/ Kaynak: CHA
Bursa'da Gezi Parkı yürüyüşü

YAŞAM Haberleri  / CHA

Bursa'da, Taksim'deki olayları protesto eden grup, Bursa-İzmir karayolunu ulaşıma kapatıp, yaklaşık 10 kilometre yol yürüdü

Bursa'da, Taksim' Gezi Parkı olayları protesto eden grup, Bursa-İzmir karayolunu ulaşıma kapatıp, yaklaşık 10 kilometre yol katederek, şehir merkezine yürüdü. Merkez Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda saat 20.00 sularında toplanan grup, Bursa-İzmir karayolunu trafiğe kapatıp, şehir merkezine kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, sloganlar atarak yaklaşık 10 kilometre yol katetti. Tencere ve tavalarla yürüyüşe katılan göstericiler, zaman zaman meşale yaktı. Grup, Atatürk Caddesi'ne gelirken, jandarmadan takviye ekip istendi. Bursa Alay Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 100 kişilik jandarma komando timi, valilik binası önünde güvenlik önlemi aldı.
Komandoların ardında sıralanan polis ekipleri de muhtemel olaylara karşı hazır bekletildi.
"Asker uyusun polis beklesin", "En büyük asker bizim asker" sloganları atan gruptan bazı kişilerin, polise bira şişesi ve plastik su şişesi atması, yine göstericiler tarafından protesto edildi. Protesto gösterisi saat 04.00'e kadar sürdü. Havanın soğumasıyla sayıları azalan göstericiler, ısınmak için ateş yaktı. Bu arada, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da güvenlik önlemlerini olay yerinde inceledi.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...