Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama emri çıkarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama emri çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi ile ilgili soruşturmada PKK, KCK yöneticileri Murat Karayılan ve Duran Kalkan için yakalama emri çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam  Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasında el yapımı patlayıcı  ile düzenlenen saldırıda şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet  Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Mardin 1. Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü  PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında "Devletin  birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma,  kişiyi yerine getirdiği kamu görevi  nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama  ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından yakalama  emri çıkarıldı.

7 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan  71 kişiden adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 17'si savcılıktan serbest  bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 12 kişiden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü  Tahsin Erdaş ile Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, eşi Saime Mesutoğlu, Derik  Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol, çaycı Fikret Bağı, odacı Devran Aslan ve işçi  Nursel Eser, "kamu görevlisini kamu görevinden dolayı tasarlayarak, bomba koyarak  öldürmek", "devletin birliğini bozmak" suçlarından tutuklamış, 5'i de serbest  bırakılmıştı.

Patlayıcı, kaymakamlık binasından infilak ettirilmişti

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Kaymakam Safitürk'ün, saldırıdan  3 gün önce İçişleri Bakanlığının belediyelere görevlendirilen mülki idare  amirleri ile ilgili toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gittiği ve patlamanın  olduğu gün dönerek göreve başladığı, patlayıcının da Safitürk'ün il dışında  bulunduğu sırada makam odasına tuzaklandığı ortaya çıkmıştı.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller  sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık  binasının içinden infilak ettirildiği belirlenmişti.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...